Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Následky zákernej rakoviny: Ťažko chorý Jiří Bartoška (77) schudol 3 konfekčné veľkosti!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: česká televize)

KARLOVE VARY - Koncom minulého roka Česko a Slovensko obletela smutná správa. Legendárnemu Jiřímu Bartoškovi (77) sa totiž po deviatich rokoch vrátila rakovina. Napriek vážnej diagnóze však prezident uplynulý ročník medzinárodného filmového festivalu zvládol... Choroba sa však na ňom podpísala. Schudol 3 konfekčné veľkosti!

Galéria: Jiří Bartoška

Hoci Jiří Bartoška bojuje so zákernou chorobou, zorganizovať prestížny filmový festival v Karlovych Varoch sa mu opäť podarilo na jednotku. Na záverečnej ceremónii mu preto oprávnene patril najväčší a najdlhší potlesk. „Cítim únavu, samozrejme. Som stále v liečebnom procese a koľkokrát deň začínal o 9. ráno a končil o 11. večer,“ vyjadril sa pre Blesk.cz prezident podujatia. 

Aj napriek vážnemu zdravotnému stavu však zostáva pozitívny. So smiechom prehlasuje, že zákerná choroba je jedinou zaručenou diétou na chudnutie. Pred festivalom preto musel kompletne vymeniť šatník a obrúčku musel z vychutnutého prstenníka prehodil na prostredník. Jeho telo je totiž menšie o celé tri konfektné veľkosti. 

„Napriek úbytku váhy sa cítim dobre. Rozhodne lepšie ako v rovnakom období pred rokom, keď som po ťažkej viróze skončil v nemocnici a netušil som, či vôbec budem ešte chodiť,“ priznal Bartoška. No napriek bohatému programu počas festivalu, sa on večierkom celý týždeň vyhýbal. Je totiž stále v liečebnom procese. Šiel preto radšej na izbu a pustil si majstrovstvá Európy vo futbale. 

Jiří Bartoška na MFF Karlove Vary 2024
Zobraziť galériu (3)
Jiří Bartoška na MFF Karlove Vary 2024  (Zdroj: Profimedia)

Následky zákernej rakoviny: Ťažko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Jiří Bartoška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu