Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Európsky ZATYKAČ na manžela Andrey Vadkerti: Už sedí vo VÄZBE... TOTO je dôvod!

Andrea Vadkerti Zobraziť galériu (2)
Andrea Vadkerti (Zdroj: Ján Zemiar)

VARŠAVA - Andrea Vadkerti v stredu oslávila okrúhlu 50-ku a pri tejto príležitosti zorganizovala aj veľkú oslavu. Na tej boli všetci jej blízki, no jeden dôležitý človek chýbal - jej manžel. Dôvodom je fakt, že už od začiatku apríla sedí v poľskej väzbe. Bol naňho vydaný európsky zatykač!

Informáciu priniesol Nový čas. Ten zistil, že Rastislav Vasilišin sedí v poľskom väzení už od 9. apríla. „Pán Vasilišin je vo väzbe v Poľsku,“ potvrdil pre spomínaný denník jeho advokát Jaromír Šmátrala. Dôvodom má byť majetková trestná čiinosť a ďalšie prečiny spojené s nákupom elektrickej energie. Na manžela Andrey Vadkerti bol vydaný európsky zatykač a následne bol vydaný do Poľska.

„Je to celé zahmlené, podozrivé a neštandardné. Rýchlosť rozhodnutia najvyššieho súdu o našej sťažnosti a rýchlosť vydania klienta poľským orgánom je absolútne neštandardná. Nebol mu vôbec sprístupnený spis poľskou stranou, okrem európskeho zatýkacieho rozkazu - tým je porušený čl. 6 dohovoru. Táto vec bola skončená v Poľsku pred daňovým orgánom, a to má za následok prekážku rozhodnutej veci. Máme zato, že ide o politický proces,“ dodal právnik. 

Rastislav Vasilišin pracoval pre viacero veľkých nadnárodných spoločností a riadil aj niekoľko vlastných firiem. Situácia okolo manžela nenecháva pokojnú ani samotnú Andreu. Keď sa jej totiž na stredajšej oslave 50-ky pýtali na manžela, reagovala podráždene. „O mužovi viete všetko, tak k čomu sa mám vyjadrovať. Oslavujem 50-ku, chcem mať pokojný deň. K čomu vlastne chcete, aby som sa vyjadrila, nemám k čomu,“ vyjadrila sa a o deň neskôr už len dodala, že manželove obchodné spory nekomentuje. 

Andrea Vadkerti
Zobraziť galériu (2)
Andrea Vadkerti  (Zdroj: Ján Zemiar)

- archívny rozhovor - 

Pamätáte si moderátorku Vadkerti? Kríza, útek do zahraničia a… Veľký NÁVRAT?! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: Andrea Vadkerti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu