Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Brzobohatý po sporoch s Taťánou: Má na krku ďalšiu ŽALOBU… Súd vydal aj prvý ZÁKAZ!

Hudobník Ondřej Gregor Brzobohatý Zobraziť galériu (2)
Hudobník Ondřej Gregor Brzobohatý (Zdroj: Tv Markíza)

PRAHA - V uplynulých mesiacoch sa o Ondřejovi Brzobohatom (41) písalo najmä v súvislosti so spormi s bývalou manželkou Taťánou Kuchařovou (36). Riešila sa cirkevná žaloba, aj tá, ktorú na svoju ex podal hudobník. No a aktuálne sa v súvislosti s ním spomína ďalšia... Súd dokonca vydal aj prvý zákaz!

Len nedávno sa v Prahe konalo súdne pojednávanie v prípade Taťány Kuchařovej a Ondřeja Brzobohatého. Hudobník svoju exmanželku žaloval za pošpinenie mena. Podľa neho mala poskytnúť znenie cirkevnej žaloby médiám práve ona, čo napokon potvrdil aj svedok. No zdá sa, že hudobník so súdmi ešte neskončil a žaloba sa s jeho menom skloňuje opäť. 

Tentokrát je dôvodom jeho muzikál Anděj Páně, ktorý hrá v Hudobnom divadle Karlín. Ozval sa totiž autor filmovej predlohy Jiří Strach a žaluje divadlo za to, že si nevypýtali povolenie. „Je to rana z čistého neba. Jirka ma pred niečím takým vôbec nevaroval, nerozumiem tomu,“ reagoval Brzobohatý, ktorý je autorom hudby aj textu k muzikálovému prevedeniu. „V každom prípade, zvládol som mučedníčku, poradím si aj s inkvizítorom.“

Strach si stojí za tým, že ho nikto ohľadom pripravovaného muzikálu nekontaktoval. „Karlínske divadlo so mnou vôbec nič neriešilo. Moje povolenie z užívaniu autorských práv teda nemajú,“ vyjadril sa ešte v januári. Brzobohatý s tým však nesúhlasí. „Pravda je taká, že od začiatku, kedy sme muzikál pripravovali, s tým Jirka nechcel mať nič spoločné,“ vyjadril sa pre Blesk hudobník s tým, že prvýkrát mu muzikál spomínal v roku 2019, ale tvrdil, že nie je divadelník. 

Divadlo však bude musieť narobiť zmeny. Mestský súd v Prahe totiž vydal predbežné opatrenia, ktoré mu zakazujú používať pôvodnú verziu muzikálu. Musia ho preto upraviť, aby si Strach nemohol ďalej autorské práva nárokovať. „Hudobné divadlo Karlín garantuje, že vďaka drobným úpravám nebudú diváci ochudobnení o silný zážitok z muzikálu tak, ako tomu bolo doposiaľ,“ uviedol hovorca divadla Tomáš Matějovský.

„Radi by sme zdôraznili, že bol k podaniu žaloby Jiří Strach donútený odmietavým postojom HDK, ktoré absolútne rezignovalo na elementárnej úcte k autorským právam a poprelo akýkoľvek Strachov tvorcovský podiel na predlohe muzikálu. Opakovane sme na tento fakt zástupcov HDK upozorňovali, tí v každom prípade neprejavili až do podania žaloby, respektíve vydania predbežného opatrenia, najmenšiu vôlu záležitosť riešiť,“ vyjadrila sa k sporu Marie Špalová z agentúry Dilia, ktorá zaisťuje ochranu autorských práv.

Ondřej Brzobohatý
Zobraziť galériu (2)
Ondřej Brzobohatý  (Zdroj: Tv Prima)

Viac o téme: Ondřej Brzobohatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu