Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Herečka Nvotová: Podrezala si žily!

Dorota Nvotová Zobraziť galériu (8)
Dorota Nvotová

BRATISLAVA – Psychiater a antidepresíva! Aj takými slovami by sa dala opísať odvrátenejšia strana života herečky Doroty Nvotovej (28). Tá sa totiž priznala k tomu, že si chcela siahnuť na život. A preto musí dodnes brať utlmujúce lieky.

Prežila ťažké chvíle! Herečka a speváčka Dorota Nvotová sa pred pár dňami otvorene rozhovorila pre markizácky Reflex o jednom z najväčších tajomstiev svojho života. V minulosti si chcela siahnuť na život! K tomuto rozhodnutiu ju dohnala smutná udalosť v rodine.

Pokus o samovraždu prišiel po tom, čo náhle zomrel jej biologický otec Jaroslav Filip. Pocity smútku a nešťastia ju dohnali až na kraj zúfalstva. „Mala som vtedy 16 rokov. Bolo to mesiac po smrti otca, tak to bolo zlé. Vzala som si diskmen a počúvala v lese jeho skladbu Za dedinou. Naraz mi preplo v hlave a podrezala som si žily,“ šokuje Nvotová. 

Odvtedy si prešla mnohými útrapami. Lekári mali podozrenie, že trpí anorexiou, pretože bola príliš chudá. Nasledovala liečba na psychiatrii. Tam sa však ukázalo, že nešlo o správnu diagnózu. A hoci bolo všetko v poriadku, dodnes vyhľadáva pomoc odborníka.

Ako tvrdí, už osem rokov chodí k tomu istému psychiatrovi. „Je to človek, ktorý sa veľmi aktívne stará o moje duševné zdravie,“ netajila Nvotová. I v súčasnosti však neustále berie lieky a antideresíva. „Viem, že ich nemusím brať, ale chcem. Môj psychiater tvrdí, že mi nič nie je,“ poznamenala cestovateľka, ktorá žije striedavo v Nepále a na Slovensku.

V cudzine dokonca našla svoju životnú lásku, na ktorej je podľa jej slov závislá. „Kde by som bez neho bola... Ja som človek, ktorý je závislý na vzťahoch. A keďže nemám veľa kamarátov, tak všetko dávam tomu vzťahu. Môžem žiť v drevenici, ďaleko od civilizácie, pokiaľ mám frajera, som spokojná,“ prezradila Nvotová. Dôkazom toho, že to s partnerom myslí naozaj vážne, je plánovanie svadby a spoločných potomkov. „Ja by som chcela... No musím sa najskôr vyliečiť zo všetkých mojich zvláštnych chorôb,“ uzavrela herečka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu