Neskorá jeseň býva popretkávaná vínnymi cestami, zážitkovými degustáciami, návštevami vinárstiev a viníc. Tento rok za nimi nemusíte smútiť – využite jedinečnú príležitosť a pripravte si degustáciu so všetkým, čo k nej patrí u vás doma.
S ideálnou kombináciou jedál a vín vám radi pomôžeme. Nechajte sa inšpirovať harmóniou chutí, ktorú sľubujú jednoduché, no pôsobivé recepty. Staviť môžete i na vlastné chuťové preferencie a pripraviť si vo vlastnej réžii originálne menu korunované špičkovými vínami zo slovenských viníc.
Fantázii pri kombinovaní sa medze nekladú, no základného pravidla všetkých vinárov sa oplatí držať: Šumivé vína pite na úvod. K rybám, hydine, šalátom a morským plodom ladia biele vína s výraznejšími kyselinami. K červeným mäsám sa charakterom a chuťou výborne hodia červené vína.
Dokonalé páry
Jednoduché, no iskrivé a šťavnaté predjedlo v podobe Zeleniny pečenej v papieri si pripravíte takto: farebné cherry paradajky, cuketu, hrubostennú papriku, šalotku a cesnak umyte a nakrájajte na oku lahodiace kúsky. Premiešajte s čerstvými bylinkami – rozmarínom, tymianom, soľou, korením a olivovým olejom. Zabaľte do papiera na pečenie tak, aby neunikla voňavá šťava a na 200 °C pečte zhruba 25 minút. Podávajte s vychladeným Rizlingom Vlašským z kolekcie Vitis Galéria.
Dobre pripravenou Bravčovou panenkou na víne dodáte vašej domácej degustácii punc profesionality. Kvalitnú bravčovú panenku nakrájajte na 2 cm. hrubé medailóniky, potrite olivovým olejom a sprudka opečte na rozpálenej panvici z oboch strán. Na nižšej teplote ešte obojstranne dopekajte dve minúty. Výpek podlejte červeným vínom, zredukujte a na záver pridajte maslo, dochuťte soľou, korením a nezabudnite na vetvičky čerstvého rozmarínu. Jedlo dolaďte prívlastkovým vínom z kolekcie Vitis Poézia – ideálne Frankovka modrá, výber z hrozna.
Milovníci „sladkej bodky“ za degustáciou ocenia jesenný Jablkový tart. Kompletné recepty ako aj celú kolekciu vín z portfólia obľúbenej slovenskej značky nájdete na stránke www.vitis.sk.
- reklamná správa -