Dobré víno sa dá vychutnať aj doma
Súčasná situácia zrejme zmenila plány viacerým z nás, našťastie, dobré vínko si môžeme vychutnať aj doma. Okrem toho, že je to zodpovedné, máme možnosť utužiť vzťahy s najbližšími. My vám k tomu poradíme, pri akom víne sa spoločné chvíle trávia ešte lepšie!
Veltlínske zelené patrí medzi najrozšírenejšie odrody na Slovensku, a niet sa čomu čudovať. Jeho ovocný buket a medovinová, horko-mandľová chuť sa skvele spája s teľacím mäsom, sladkovodnými rybami, ale aj syrmi. „Či už sa rozhodnete pre romantickú večeru s partnerom alebo partnerkou, alebo pre rodinný obed, Veltlínske zelené bude na vašom stole rozhodne vítané. Výborne sa hodí k predjedlám, napríklad k taveným alebo tvarohovým syrom. Nestratí sa ani pri hlavnom chode a veľmi dobre si ho vychutnáte aj s rybou alebo hovädzím mäsom. V neposlednom rade vytvára výbornú kombináciu s bravčovou panenkou s jemným, hráškovo–zemiakovým pyré alebo s tekvicovou polievkou hokkaido. Jeho žltozelená farba bude v pohárikoch pôsobiť elegantne a potešia sa aj chuťové poháriky,“ dopĺňa s úsmevom Juraj Kordiak, somelier spoločnosti VITIS. Vo výbere tejto značky nájdete aj suché biele Veltlínske zelené. Odporúčame ho podávať pri teplote od 11 do 13 °C.
Načrite do chuti Veltlínskeho a potešte sa kvalitným vínom v kruhu tých, ktorých máte radi.
- reklamná správa -