Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Na pláži pri Dunaji sa už športuje a opaľuje!

Zobraziť galériu (3)

Svoju mestskú pláž má po európskych metropolách ako Paríž, Berlín, Brusel, Londýn, Praha či Viedeň už po druhýkrát aj Bratislava. Pláž bude pre verejnosť otvorená zdarma až do 1.9. 2008 v čase od 9.00 do 22.00 hodiny sedem dní v týždni.

Tento rok ponúka pláž návštevníkom viaceré novinky, rozšírili sa možnosti relaxu a športového vyžitia. Okrem dvoch beachvolleybalových ihrísk, sa v areáli dá hrať stolný tenis a futbal, ruské kolky, sú tu petangové ihriská a exteriérové fitness centrum, či boxovacie vrece. Športové náradie a pomôcky sú k dispozícii za vratný poplatok, športoviská je možné rezervovať vopred.

Kapacita pláže je približne 2000 miest v plážovej časti a 300 miest v časti s bufetom. Návštevníci môžu zdarma využiť 300 ležadiel, 2 detské sprchy, 4 sprchy pre športovcov s teplou vodou a 6 rozprašovačov vody na osvieženie. Tento rok bude na pláži fungovať 10 splachovacích kontajnerových toaliet a 1 bezbariérová toaleta pre telesne postihnutých občanov. Bezpečnosť návštevníkov bude zabezpečovať strážna služba a dvaja zdravotníci.

Súčasťou pláže je aj Magio Bar, v ktorom sa môžu návštevníci občerstviť nealkoholickými i alkoholickými nápojmi, v ponuke sú aj jedlá z grilu. V areáli pláže je dostupné bezdrôtové pripojenie na internet prostredníctvom 4G internetu a Magio Chillout zóna, kde si môžu návštevníci pozrieť svoj obľúbený TV program. Napríklad v júni môžu fanúšikovia sledovať aj Majstrovstvá Európy vo futbale, v auguste výkony slovenských olympionikov, ktorých generálnym partnerom je T-Com.

Oproti minulému roku je pláž väčšia o vyše 2000 m2, jej rozloha je 5480 m2. Na jej vytvorenie bolo použitých 3450 ton piesku (2650 ton na pláži a 800 ton na ihriskách). Zaujímavosťou je použitie špeciálneho piesku SH32 na ihriská, ktorý sa v prípade navlhnutia nelepí. Aj vďaka tomu spĺňa jedno z beachvolleyových ihrísk všetky normy volejbalovej federácie pre oficiálne súťaže. Piesok na Pláži s hĺbkou 20 centimetrov leží na špeciálnej geotextílii, ktorá umožňuje priestor po skončení „plážovej“ sezóny rýchlo zbaliť a vyčistiť. Areál bude uvedený do pôvodného stavu.

Na príprave pláže spolupracovala spoločnosť Slovak Telekom s Magistrátom hlavného mesta. T-Com pláž je súčasťou festivalu pouličného umenia T-Com Fiesta, ktorú Slovak Telekom organizuje už po tretíkrát a začína vo štvrtok 19. júna. V Košiciach a Banskej Bystrici potrvá do 1. augusta, v Bratislave až do 29. augusta 2008.

Podrobné informácie o programe T-Com Fiesty vo všetkých troch mestách, ako aj novinky z pláže sú k dispozícii na stránke www.t-comfiesta.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu