Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Le Parkour: skok z T-Com Fiesty do šoubizu

Preskok štýlovej prekážky – staré kreslo na ulici Zobraziť galériu (3)
Preskok štýlovej prekážky – staré kreslo na ulici

Minulé leto vytrepali na námestia staré kreslo, aby pobavili divákov T-Com Fiesty.

Ale keď sa štyria chalani a jedno dievča s rozbehom odrážali od steny domu a vrhali sa dozadu dolu hlavou, málokto vtedy dýchal.
Kam sa profesionálni Le parkouristi dostali z Fiesty, hovorí Michal Zurek, alebo Zirus, ako ho volajú v branži.
 
„Skákali sme už aj cez bizarnejšie veci ako je kreslo," hovorí Zirus, „cez pluh, alebo tank." Svoje umenie predvádzali všelikde, ale minuloročná T-Com Fiesta bola pre nich najväčšou verejnou exhibíciou.

Prekonávanie urbánnych aj prírodných prekážok, čiže Le Parkour objavil Zirus na strednej škole. Spolužiak doniesol video zakladateľa disciplíny Davida Bella a ešte v ten deň, hneď ako sa vrátili s kamarátmi zo školy, šli von trénovať.

Le Parkour: skok z
Zobraziť galériu (3)

Michal Zurek čiže Zirus


Le parkouristi z celého Slovenska sa stretávajú na výletových tréningoch, čiže jamoch, keď sa vyberú preskákať niektoré z miest. Na Slovensku ich nie je veľa profesionálov, preto tím parkouristov na Fiestu vyskladali zo všetkých kútov.

Ak pri tréningoch oceňujú kľud, na Fieste sa tešili z potlesku a pohľadov plných uznania. Vtedy si Zirus uvedomuje, že sú asi zaujímaví. Ako hovorí, vystupovanie na T-Com Fieste je šancou k ďalším príležitostiam: Nikdy neviete, kto sa v dave zastaví." Minulý rok si ich takto z publika prišli pozrieť aj moderátor Pyco s dramaturgičkou Gabou Drobovou. Vyfotili sa spolu, vymenili kontakty, a o pár mesiacov neskôr sme v televízii pozerali v upútavkách na Slávika, ako Pyco a jeho dublér zdolávajú prekážky bratislavských ulíc.

Le Parkour: skok z
Zobraziť galériu (3)

Pyco a Gaba Drobová na T-Com Fieste fandili Le Parkouru


Tento rok na Fieste? „Ak sa pošťastí, určite áno!" hovorí Zirus. V šoubiznise platí, že okrem talentu treba aj kus šťastia. Tohtoročná T-Com Fiesta ponúka navyše veľkú príležitosť pre všetkých profesionálov aj amatérov, ktorí majú čo predviesť a nechcú viac trčať v dave. Prihlášku a viac informácií nájdete na stránke www.t-comfiesta.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu