Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Turecko miluje Slovenku

Krasokorčuliarka Oľga Beständigová žiari v ľadovej šou. Zobraziť galériu (3)
Krasokorčuliarka Oľga Beständigová žiari v ľadovej šou.

BRATISLAVA - Doma na Slovensku sa na ňu takmer zabudlo, v Turecku je hviezdou. Krasokorčuliarka Oľga Beständigová (28) sa stala miláčikom krajiny polmesiaca.

V obdobe slovenských Hviezd na ľade - programe Buzda dans, je partnerkou jednej z najväčších futbalových hviezd Turecka Ilhana Mansiza (32).

Pre sympatickú Slovenku, ktorá spolu s bratom Jozefom získala sedemkrát titul majstrov svojej vlasti a na ME boli siedmi i ôsmi, sú korčule úplne prirodzené. Jej súčasný tanečný partner sa však s korčuľami a ľadom stretol prvý raz tesne pred súťažou. „Spolu sme začali pracovať, keď mal Ilhan za sebou šesť „súkromných“ hodín. Musím povedať, že je učenlivý a šikovný. Vidno, že je to športovec,“ spustila veselo Oľga, pre ktorú je to už druhá účasť v tomto programe v Turecku. „Vlani som jazdila s hercom Bülentom Polatom. Ten predtým vážnejšie nešportoval, ale snažil sa a nakoniec sme skončili tretí,“ prezradila Bratislavčanka a hneď si zatipovala: „Tento rok by to mohlo byť ešte lepšie.“





Ilhan Mansiz je strelcom rozhodujúceho gólu v boji o bronz na MS 2002. Turek, ktorý sa narodil v Nemecku, je hrdý nielen na svoje futbalové schopnosti, ale aj na to, že dostal prezývku David Beckham Turecka. Vždy si dáva pozor, ako vyzerá i čo si oblečie. „To o ňom stále platí. Dbá o seba,“ pokračovala Oľga.





Ako vyzerá jej život v Turecku? „Bývame všetci v jednom istanbulskom hoteli, kde máme všetko, čo potrebujeme. Starajú sa o nás dvaja tréneri, ktorí pripravujú jednotlivé choreografie. Najbližšie budeme jazdiť na hudbu z filmov. Nám sa ušiel Posledný samuraj,“ povedala Oľga. Bude to minútová jazda, v ktorej je jeden povinný element. „Pre mňa je to zábava. Viem, že tí, ktorí nekorčuľovali, to majú ťažké, ale každého náš šport chytil,“ dodala bývalá slovenská reprezentantka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu