Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Nepríčetný muž sa hádzal pod autá

Ernest rozbil svojím telom čelné sklo aj na tomto aute.
Ernest rozbil svojím telom čelné sklo aj na tomto aute.

PREŠOV - Nevídaný rozruch na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov! Ernest B. (32) nevedel skrotiť svoje vášne.

Muž napádal chodcov, vbiehal do jazdnej dráhy idúcim autám, a keď ich vodiči zastavili, začal im skákať po kapote. Pritom vykrikoval: „Pane Bože, vezmi si ma. Som Ježiš!“

Ernestove výčiny sa začali počas jeho návštevy u priateľky Ivany. Začal ju mlátiť. Žena sa zľakla a privolala na pomoc svoju svokru Emíliu. Tá napokon so zraneniami skončila na prešovskej traumatológii.

„Bolo to hrozné. Veľmi ťažko sa mi na to spomína. Vôbec netuším, čo ho to pochytilo,“ povedala o Ernestovi doráňaná Emília, ktorú si v nemocnici nechali na pozorovanie. Po tom, ako zúriaci muž opustil byt na Jurkovičovej ulici, začal na chodníku napádať ďalších ľudí. „Zaútočil dokonca aj na mamičku s dvomi malými deťmi,“ uviedol Daniel Džobaník z prešovského krajského policajného riaditeľstva. Po tom všetkom Ernest prešiel na ostrovček, ktorý rozdeľuje štvorprúdovú cestu a nečakane začal vbiehať na vozovku.

Brzdy áut kvílili, vodiči sa rozčuľovali a muž namiesto ospravedlnenia začal po autách skákať. Na dvoch sa mu dokonca podarilo rozbiť čelné sklo. Kým dorazila polícia, zastavil sedem áut. Policajti nepríčetného Ernesta odviezli na prešovskú psychiatriu. Tým sa však prípad neskončil. Keď mu včera ráno ošetrovateľ priniesol raňajky, celkom nečakane vyskočil z okna izby na druhom poschodí. „Muž utrpel ťažké poranenia hlavy a mozgu. Má zlomených niekoľko kostí. Je v umelom spánku. Jeho stav je stabilizovaný, ale ešte nie je mimo ohrozenia života,“ potvrdil primár prešovského anestéziologicko-resuscitačného oddelenia (ARO) Mikuláš Buzgó.

Polícia začala vyšetrovanie vo veci výtržníctva. Ernesta, ktorý sa mal pred niekoľkými rokmi liečil na psychiatrii, však zatiaľ neobvinili.

šialenec sa vrhá pod autá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu