Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Herkules sa udržiava vo forme aj v 66-ke: Svalnatý fešák už roky miluje jedinú ženu

Kevin Sorbo v seriáli Herkules Zobraziť galériu (4)
Kevin Sorbo v seriáli Herkules (Zdroj: MCA Television)

V gréckej mytológii sa nespomína dôležitý detail, či bol Herkules iba svalnáč alebo aj fešák. Filmový Herkules Kevin Sorbo (66) sa udržiava vo forme, aj keď mu už ťahá na sedemdesiatku. Najmä si však drží morálnu úroveň.

Už je to však takmer tridsať rokov, čo sa bývalý model Kevin Sorbo objavil ako Herkules v niekoľkých filmoch a krátko nato začal účinkovať aj vo vlastnom projekte. A čas nešetrí ani seriálových polobohov... 

Kevin David Sorbo sa narodil 24. septembra 1958 v mestečku Mound v Minnesote. Po rodičoch je nórskeho pôvodu. Počas štúdia hrával basketbal, basebal, hokej a futbal, na univerzite študoval marketing a reklamu. Časť štúdia si mohol zaplatiť vďaka tomu, že s výškou 1,91 m a s peknou tvárou robil modela. Už na univerzite sa objavil aj v niekoľkých divadelných hrách. Po skončení štúdia na Minnesota State University sa pridal k divadlu a nasledujúce tri roky strávil na cestách po Európe a Austrálii. Svoje herecké účinkovanie začal v epizódnych rolách, napríklad vo filme To je vražda, napísala (1984). V roku 1986 sa usadil v Los Angeles. Svalnatého fešáka si všimli viacerí filmári a v roku 1994 sa vďaka filmom o bájnom Herkulovi začal tešiť veľkej popularite. Seriál o rovnakom hrdinovi sa nakrúcal v rokoch 1995 - 1999. Už v polovici 80. rokov začal dostávať príležitostné šance vo filmoch a seriáloch. Podľa medializovaných informácií bol jedným z adeptov na úlohu Supermana, ktorú nakoniec dostal Dean Cain. A uvažovalo sa o ňom aj pri postave agenta Muldera v Aktoch X, ktorú nakoniec stvárnil David Duchovny.

Kevin Sorbo
Zobraziť galériu (4)
Kevin Sorbo  (Zdroj: Odeon)

Po filmovom úspechu Herkula hneď v roku 1995 odštartoval seriál. Popritom sa Sorbo v tejto úlohe párkrát objavil aj v slávnom seriáli Xena. Hrdinka sa divákom predstavila práve v prvej sérii. Sorbo sa ku koncu seriálu začal objavovať v epizódach menej často. V roku 1997 sa totiž ocitol na prahu smrti, keď utrpel tri mŕtvice spôsobené aneuryzmou v ramene. Herkules bol však ako projekt zrušený uprostred šiestej série. Kevin údajne odmietol predĺženie svojej zmluvy o ďalšie tri roky, pretože Hollywoodu nevyhovovalo jeho náboženské presvedčenie a kresťanský konzervativizmus. Pritom práve Hollywood presadzuje akési predstierané pojmy morálky a slušnosti. Kevinovi sa tiež nepáčilo herecké zaškatuľkovanie do úlohy svalnatého krásavca, ktorý na širšie rozpätie nemá priestor. A tak sa seriál v roku 1999 skončil.

Krysten Ritter a Kevin Sorbo
Zobraziť galériu (4)
Krysten Ritter a Kevin Sorbo  (Zdroj: ABC Studios)

Herec sa však objavil napríklad vo filme Kull dobyvateľ a v seriáli Andromeda. Po zrušení seriálu sa rozbehlo jeho účinkovanie v iných projektoch. Na konte má asi osem desiatok filmov, zahral si v aj v seriáloch ako Andromeda, Dharma a Greg, Dva a pol chlapa, O. C. a iných. 

Vďaka seriálu Herkules spoznal Kevin aj svoju osudovú ženu. S herečkou Sandrou Lynn "Sam" Jenkins (57), ktorá plynne hovorí piatimi jazykmi, sa oženil v roku 1998. Majú spolu dvoch synov, Braedena Coopera (23) a Shanea Haakena (20) a dcéru Octaviu Flynn (18). Ich manželstvo je priam idylické a vyhýbajú sa akýmkoľvek škandálom. Kevin je tiež čestným riaditeľom a hovorcom organizácie "Svet vhodný pre deti", ktorá učí tínedžerov, ako správne využívať školu, šport a pozitívne herecké a spevácke vzory vo svoj osobný prospech. Tieto deti neskôr učia to isté menšie deti.

Kevin Sorbo
Zobraziť galériu (4)
Kevin Sorbo  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: HollywoodKevin SorboHerkulesTelevízny seriál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu