Udržať potraviny čerstvé a chutné nie je jednoduché, preto si vákuovanie potravín získava čoraz väčšiu obľubu. Táto metóda nielenže predlžuje trvanlivosť potravín až päťkrát, ale zachováva aj ich výživovú hodnotu
Rodinná spoločnosť STATUS zo Slovinska vyrába vákuové dózy už takmer 30 rokov. Dózy na potraviny sú ideálne na každodenné použitie a skladovanie potravín. Odsávanie vzduchu ich chráni pred oxidáciou a baktériami. Na výrobu sa používajú odolné materiály, ktoré neabsorbujú pachy ani farby a tak majú dlhú životnosť. Sú mimoriadne univerzálne - vhodné do chladničky, mrazničky, mikrovlnnej rúry a umývačky riadu.
A aké sú hlavné benefity vákuových dóz?
1. Predĺženie čerstvosti:
Vákuovanie odstraňuje kyslík, ktorý je hlavnou príčinou kazenia potravín. Spomaľuje sa tým oxidácia a rast baktérií, čím sa predlžuje trvanlivosť potravín až päťkrát.
2. Zachovanie nutričných hodnôt:
Vákuovanie pomáha zachovať vitamíny, minerály a enzýmy, ktoré sú citlivé na oxidáciu. Potraviny tak zostávajú výživné a chutné.
3. Úspora peňazí a zníženie množstva odpadu:
Vďaka dlhšej trvanlivosti potravín môžete nakupovať a využívať zľavy bez obáv, že sa potraviny rýchlo pokazia. Zabraňuje sa tak plytvaniu potravinami a zároveň šetríte svoje peniaze.
4. Praktické aj na cestovanie: Status vyrába dózy z veľmi odolných materiálov, takže ich využijete i na cestách a výletoch
5. Vhodné na grilovanie: vákuum otvára póry mäsa a tak pomáha urýchliť celý proces marinovania.
- reklamná správa -