Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Špičková liečba srdca, rakoviny, aj návrat do života po úrazoch: Naše špecializované centrá v akcii

Jediná kardiochirurgia na Slovensku, kde operujú prístrojom da Vinci PR článok Zobraziť galériu (7)
Jediná kardiochirurgia na Slovensku, kde operujú prístrojom da Vinci (Zdroj: AGEL)

Špecializované nemocnice AGEL ponúkajú pacientom najmodernejšiu zdravotnú starostlivosť v oblastiach kardiovaskulárnej medicíny, onkológie a rehabilitácie.

Kardiocentrum AGEL Košice Šaca: Jediná kardiochirurgia na Slovensku, kde operujú prístrojom da Vinci

Kardiocentrum AGEL je prvým súkromným komplexným kardiocentrom svojho druhu na Slovensku. Od februára 2023, odkedy začalo poskytovať služby, výrazne zlepšilo dostupnosť kvalitnej kardiovaskulárnej liečby a otvorilo nové možnosti pre pacientov s kardiovaskulárnymi ochoreniami.  Pacienti  z celého Slovenska majú prístup k širokej škále diagnostických, intervenčných a operačných výkonov.V Kardiocentre AGEL poskytujú pacientom špičkové medicínske služby v rámci ambulantnej ako aj ústavnej zdravotnej starostlivosti.

Pacientom poskytujú špičkové služby
Zobraziť galériu (7)
Pacientom poskytujú špičkové služby  (Zdroj: AGEL)

V júli tohto roka  dosiahli v Kardiocentre významný míľnik - 500 vykonaných operácií srdca. „Pre ilustráciu uvediem, že na mojom predošlom pracovisku sme tento počet operácií dosiahli za 3 roky od vzniku kardiochirurgického pracoviska. V Kardiocentre AGEL sme túto métu dosiahli za veľmi krátke obdobie, v polovici augusta minulého roku sme začali operovať na moderných operačných sálach. Rýchlosť, akou sa nám podarilo zladiť celý ,orchester' a štandardne vykonávať  35 – 40 operácií mesačne, považujem skoro za zázrak,” komentoval  prof. MUDr. František Sabol, PhD., MPH, MBA, generálny riaditeľ a prednosta Kliniky srdcovej a cievnej chirurgie UPJŠ LF a KCE.

Profesor František Sabol
Zobraziť galériu (7)
Profesor František Sabol  (Zdroj: AGEL)

Od augusta 2023 v Kardiocentre AGEL, ako jediní na Slovensku,  začali  kardiochirurgovia vykonávať roboticky asistované operácie srdca  prístrojom  da Vinci. Pri robotickej operácii srdca operuje chirurg pomocou inštrumentov, ktoré zavedie cez bočnú stenu hrudníka, pacientova hrudná kosť tak ostáva intaktná. Menšia invazivita výkonu výrazne skracuje dĺžku rehabilitácie a rekonvalescencie po operácii, návrat pacientov do bežného života je rýchlejší a menej bolestivý.  

V roku 2024 sa podarilo špecialistom z Kardiocentra vykonať viacero unikátnych intervenčných zákrokov pri liečbe ochorení srdcových chlopní,  v rámci programu robotickej kardiochirurgie vykonali ako prví v Česku a na Slovensku roboticky asistovanú bajpasovú operáciu kombinovanú s uzáverom uška ľavej predsiene. 

Aj napriek svojej krátkej histórii si Kardiocentrum AGEL  získalo  u pacientov mimoriadne dobré meno. Svedčí o tom aj víťazstvo v ankete spokojnosti pacientov/poistencov zdravotných poisťovní Dôvera a VšZP v kategórii špecializovaná nemocnica.

Svetové a slovenské prvenstvá, ktoré sa špecialistom z Kardiocentra AGEL podarilo dosiahnuť, víťazstvá v anketách spokojnosti pacientov, ako aj výsledky úzkej spolupráce s Lekárskou fakultou UPJŠ v Košiciach, robia z Kardiocentra AGEL Košice Šaca jedného z lídrov v zavádzaní inovácií v oblasti kardiovaskulárnej medicíny a to nielen doma, ale aj v zahraničí.  

AGEL Mammacentrum sv. Agáty: Komplexná starostlivosť o zdravie prsníkov pod jednou strechou

AGEL Mammacentrum sv. Agáty je špecializovaná nemocnica, ktorá sa zameriava na diagnostiku a liečbu nádorových a iných ochorení prsníka. Pacientky tu nájdu komplexné zdravotnícke služby – od prevencie až po pokročilú liečbu nádorových ochorení. Centrum poskytuje medziodborovú starostlivosť v oblasti rádiodiagnostiky, onkochirurgie, onkológie, plastickej chirurgie, patológie a anesteziológie, čím zabezpečuje vysoko odbornú a komplexnú starostlivosť pre každú pacientku.

Mammacentrum sv. Agáty AGEL
Zobraziť galériu (7)
Mammacentrum sv. Agáty AGEL  (Zdroj: AGEL)

Jedným z kľúčových benefitov Mammacentra je multidisciplinárna spolupráca špecialistov, ktorá umožňuje vytvorenie individuálneho liečebného plánu. Pacientky majú v Mammacentre prístup k modernej diagnostike a špičkovému prístrojovému vybaveniu, ktoré umožňuje rýchle a presné stanovenie diagnózy. Ako hovorí primár chirurgie MUDr. Ivan Turčan: „Naším cieľom je poskytovať diagnostiku a komplexnú liečbu nádorov prsníka na jednom mieste v čo najkratšom čase podľa najnovších medicínskych poznatkov. Využívame úzku spoluprácu medzi odborníkmi a špičkové technické vybavenie, čo umožňuje rýchle a efektívne rozhodovanie.“

Mammacentrum ponúka nielen modernú diagnostiku a liečbu, ale aj maximálny komfort pre pacientky, pričom všetky potrebné služby sú dostupné pod jednou strechou. Individuálny prístup k pacientkam a odborné poradenstvo zaručujú, že každá žena dostane starostlivosť prispôsobenú jej potrebám. Aktuálne je v zozname 21 skríningových mamografických pracovísk posúdených dočasnou odbornou pracovnou skupinou, ktoré komisia zaradila do mamografického skríningu.

Na vyšetrenie prsníkov sa môže objednať každá žena, ktorú v rámci preventívnej prehliadky odošle na ďalšie vyšetrenie gynekológ alebo si nahmatá na prsníku neobvyklý nález. Samozrejme, objednať sa môžu aj muži, ak si na prsníku nájdu nezvyčajný útvar.

Nemocnica AGEL Bratislava: Moderné centrum rehabilitácie

Nemocnica AGEL Bratislava je špecializovaným zariadením zameraným na liečbu pacientov s akútnymi aj chronickými ochoreniami prostredníctvom rehabilitácie. Patrí medzi najväčšie centrá robotickej rehabilitácie na Slovensku a jej vybavenie zahŕňa 10 najmodernejších prístrojov, ktoré zvyšujú kvalitu rehabilitačnej starostlivosti.

Nemocnica úzko spolupracuje s ďalšími pracoviskami v Bratislave a jej vysoko kvalifikovaný tím lekárov a sestier s dlhoročnými skúsenosťami poskytuje pacientom komplexnú starostlivosť, ktorá je prispôsobená individuálnym potrebám.

Za všetko hovoria vyjadrenia pacientov, ktorí sa tu zotavujú po ťažkých životných situáciách. „Bola som postrelená na akadémii, absolvovala som štyri operácie, mala som množstvo zranení, čo viedlo k tomu, že som ostala ochrnutá od pása nadol, čiže som na vozíku. Personál aj vybavenie sú na dosť vysokej úrovni. Spokojná som aj so všetkými strojmi, čo som vyskúšala, čo nie je nikde inde na Slovensku,“ povedala pacientka Miška.

„Pred 9 rokmi som mal porážku, ktorú mi neskoro diagnostikovali a ochrnul som na celú ľavú stranu, kde som stratil pohyb, reč. Aj dýchanie bolo ťažšie aj zrak. Spokojný som veľmi. Najviac sa mi páči tá robotika. Je to úplne iné ako to, čo som videl v iných zariadeniach,“ vyjadril sa pacient Peter.

Rehabilitačná nemocnica AGEL Hlohovec: Aj ležiaci pacienti od nás odchádzajú s progresom

Rehabilitačná nemocnica AGEL Hlohovec poskytuje modernú rehabilitačnú starostlivosť pacientom po náhlej cievnej mozgovej príhode, po ortopedických operáciách a polytraumách. Využíva pritom najmodernejšie metódy liečby, čím pomáha pacientom vrátiť sa späť do bežného života bez obmedzení. „Aj ležiaci klienti od nás po niekoľkotýždňovej liečbe odchádzajú v stave s výborným progresom, a to vďaka cvičebnej jednotke, využitiu fyzikálnej terapie, ako je napríklad aplikácia motodlahy, reboxu, biolampy,” hovorí vedúci fyzioterapeut Peter Legín.

Rehabilitačné centrá využívajú robotiku
Zobraziť galériu (7)
Rehabilitačné centrá využívajú robotiku  (Zdroj: AGEL)

Súčasťou nemocnice Hlohovec je aj rádiologické centrum, ktoré sa zaoberá komplexnou diagnostikou, vrátane röntgenu, mamografie, sonografie a CT vyšetrení.

Hoci Nemocnica Hlohovec prioritne pokrýva potreby pacientov v spádovej oblasti okolitých miest, vzhľadom na poskytované služby a vybavenie ide o nemocnicu s celoslovenským významom. „Rehabilitačná starostlivosť je dlhodobo prioritnou pre celú skupinu AGEL. Uvedomujeme si celkový nedostatok rehabilitačných lôžok na Slovensku, preto našou ambíciou bolo vytvárať rehabilitačný segment v našich nemocniciach, vytvárať nové oddelenia, vytvárať nové lôžka,” dodal riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Viac na modernenemocnice.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu