Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Seriál o zdravej výžive je späť, sympatická Babsy v ňom varí úplne bez zvyškov

Babsy vie, ako navariť bez zvyškov PR článok Zobraziť galériu (3)
Babsy vie, ako navariť bez zvyškov (Zdroj: Kaufland)

Spolu so Strýcom Filipom, Martinom Záhumenským a výživológom Milanom „Docentom“ Sedliakom vedia, že zdravá výživa nie je žiadna nuda a že nakupovať sa dá šetrne k peňaženke aj planéte.

Obľúbená online šou známeho reťazca opäť pokračuje

V téme zodpovedného prístupu k životnému prostrediu je Babsy Jagušák ako doma, najnovšie to dokazuje v seriáli o zdravej výžive. Kaufland ho pripravuje pre všetkých, ktorých zaujíma, ako lepšie jesť, variť i nakupovať. „Vždy som varila s rozumom, no odkedy sa naša rodina rozrástla, vidím, koľko potravín prejde našou domácnosťou. Snažím sa preto k nákupom a vareniu pristupovať veľmi zodpovedne. Zo zvyškov urobím koláč, polievku, rizoto alebo nátierku na pečivo, prihliadam aj na dátumy na obaloch, aby som mala istotu, že danú potravinu stihneme zjesť. Nebránim sa ani mrazeniu, sušeniu alebo fermentovaniu potravín, pretože aj takýmto spôsobom im vieme predĺžiť život,“ hovorí influencerka.

„Predchádzať vzniku potravinového odpadu nie je vôbec také ťažké, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Naposledy som si to na vlastnej koži vyskúšala pri natáčaní online seriálu pre Kaufland, kde mi s nákupom pomáhali majstri kuchyne aj odborník na výživu. Zhodli sme sa, že to chce iba trochu plánovania a varenia podľa obsahu chladničky, aby sa všetko minulo. Nemusíte mať hneď doma vlastný komposter, začnite radšej od drobných zmien a sami uvidíte, že sa poteší aj domáci rozpočet.“

Ak premýšľate, ako začať u vás doma, pozrite si najnovší diel s Babsy, v ktorom sa snaží variť bez zvyškov, teda podľa trendu „zero waste“. Tešiť sa môžete nielen na jej vynaliezavosť, keď musela odniesť celý nákup vo vlastných rukách, ale aj na veľa smiechu a hlavne dobrých tipov na zodpovednejší prístup k potravinám. Celé video nájdete na youtube, na stránke kaufland.sk/zdrava-vyziva a na Kaufland sociálnych sieťach.

https://youtu.be/ytaHhViAEhI

Prečo toho toľko vyhodíme?

Často nakúpime viac, ako dokážeme skonzumovať. Potraviny neskladujeme správne, takže sa rýchlejšie pokazia. Nesledujeme dátumy spotreby a minimálnej trvanlivosti, navyše často nevieme, čo tieto pojmy znamenajú. Pritom to nie je žiadna veda.

Dátum spotreby označuje deň, do ktorého je potravina bezpečná na konzumáciu pri dodržaní pokynov na skladovanie. Označujú sa ním predovšetkým čerstvé produkty ako mäso, ryby, lahôdky, syry, vajcia a mliečne výrobky. Predĺžiť ho môžeme zmrazením, sušením, zaváraním, údením, zaváraním, fermentáciou alebo tepelnou úpravou.

Na toto by ste nemali pri nákupe potravín zabúdať
Zobraziť galériu (3)
Na toto by ste nemali pri nákupe potravín zabúdať  (Zdroj: Kaufland)

Dátum minimálnej trvanlivosti znamená, že do tohto dňa si potravina udrží svoju kvalitu pri dodržaní pokynov na skladovanie. V prípade správneho skladovania je stále bezpečná na konzumáciu aj neskôr, zmeniť sa môže jej tvar, vôňa alebo štruktúra.

Viac tipov, ako nakupovať a plánovať si stravovanie tak, aby sme zanechávali čo najmenší potravinový odpad, spolu s kopou zábavy nájdete v Kaufland šou o zdravej výžive, nezabudnite si ju pozrieť.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu