Radi si na jeseň pochutíte na husacine či divine? A pochutíte si ešte viac, keď ich doplníte pohárikom vyberaného vína? Poradíme vám, s ktorým bude toto spojenie jedla a vína naozaj dokonalé.
Pečenie husi má na Slovensku viac ako 100-ročnú tradíciu. Už pre našich predkov išlo o slávnostné hodovanie, a my dnes môžeme tieto hody posunúť ešte ďalej. Stačí na to fľaša správneho vína. Taký Rizling rýnsky dokáže v kombinácii s husou a lokšami robiť zázraky. „Rizling si cenia na celom svete, a niet divu. Ide o svieže víno s jemným buketom lipového kvetu, čo mu prepožičiava istú noblesu. Je výrazné a expresívne v chuti, pikantné, s dominantnými kyselinami. To všetko skvele ladí k chuti husaciny,“ vysvetľuje Juraj Kordiak, somelier značky Vitis.
Divina za husacinou rozhodne nezaostáva. Šťavnaté mäso z diviaka či jeleňa si pýta plnšie vína. Juraj Kordiak pre vás vybral z bielych vín Vitis Poézia harmonické Rulandské šedé a z červených Cabernet Sauvignon, ktorý vás očarí vôňou škorice a klinčekov. Špeciálnym tipom k tomuto vínu je divina na šípkovej omáčke.
Dobrú chuť a na zdravie!
-reklamná správa-