Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Tip na darček: Svetoznáma Pullmanova trilógia Temné hmoty

Philip Pullman: Temné hmoty
Philip Pullman: Temné hmoty

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Ikar po prvý raz predstavuje slovenskému čitateľovi súborné vydanie Pullmanovej fantasy ságy pod názvom Temné hmoty.

Svetoznáma trilógia, ktorá pozostáva z kníh Zlatý kompas, Magický nôž a Jantárový ďalekohľad, získala významné ocenenia, predovšetkým cenu Nibbie, čo je knižná podoba amerických filmových Oscarov a prestížnu britskú Whitbreadovu cenu, ktorú predtým nezískala žiadna kniha pre deti. Pullmanova trilógia bola označená za najlepšiu detskú knihu za posledných 70 rokov! Teší sa mimoriadnemu uznaniu kritikov i čitateľov a stala sa vydavateľským fenoménom. Na celom svete sa predalo už viac ako 14 miliónov kópií.

Pre náročnejších fanúšikov pripravil Ikar špeciálne vydanie kompletnej Pullmanovej trilógie v jednej exkluzívnej knihe. Obal má reliéfnu ražbu s kovovou fóliou a v kruhovom výseku špeciálnu fóliu, ktorá vytvára efekt otáčania ručičiek kompasu. Podľa knihy Zlatý kompas, ktorého druhé vydanie vyšlo v Ikare v týchto dňoch, bol nakrútený rovnomenný film v réžii Chrisa Weitza s hviezdnym hereckým obsadením: Nicol Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Sam Elliott a ďalší. Zlatý kompas má slovenskú premiéru 13. decembra t. r. Je to príbeh malej Lyry, ktorá sa vydáva na ďaleký sever, kde sídli zlá čarodejnica.

Philip Pullman napísal takmer dvadsať kníh, z ktorých je väčšina určená detským čitateľom, no čítajú ich s obľubou aj dospelí. Svetový úspech mu priniesla trilógia Zlatý kompas, Magický nôž a Jantárový ďalekohľad. Prvá kniha z trilógie sa okamžite po vydaní stala medzinárodným bestsellerom a celá trilógia najoceňovanejším prírastkom v žánri fantasy za posledných pätnásť rokov, ktorý autora razom katapultoval medzi popredných svetových autorov fantasy literatúry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu