Polievku vie uvariť aj menej skúsená gazdinka. Pripraviť však takú, akú robili naše babičky, vie dnes už málokto. Staré mamy totiž vedeli navariť lacno a zároveň veľmi chutne. Inšpirujte sa ich receptami v knihe Babičkine polievky, omáčky a prívarky.
V knihe od slovenského autora Ranata Magáta s názvom Babičkine polievky, omáčky a prívarky nájdete polievky jednoduché, každodenné, ale aj náročnejšie. Mäsové, zeleninové, rybacie, strukovinové, hubové, studené. Jednoducho, každému podľa jeho chuti. A že je tých chutí naozaj neúrekom, uvidíte sami. Naučíte sa aj, ako si pripraviť poctivé domáce rezance, fliačky, kvapkané cesto, rôzne druhy halušiek a knedličiek.
Takmer na každej strane tiež nájdete praktické rady. Napríklad, že mastnú polievku zbavíte tuku, ak na jej povrch jemne položíte papierový obrúsok alebo papierovú utierku. Tuk sa vpije do papiera a obrúsok môžete potom opatrne odstrániť. Studený tuk z omáčok a polievok ľahko pozbierate lyžicou.
Ak máte doma staršiu hovädzinu, ktorú chcete použiť do polievky a neviete, ako ju zmäkčiť, pridajte do polievky pol lyžičky sódy bikarbóny alebo za lyžicu liehu. Nikto nespozná, že mäsko v polievke bolo staršie. Tieto a mnoho ďalších rád nájdete v knihe Babičkine polievky, omáčky a prívarky.
Od polievok nie je ďaleko k omáčkam či prívarkom, takže aj milovníci týchto jedál si určite vyberú z množstva receptov. A keďže je dobrá rada nad zlato, v spomínanej publikácii nájdete veľa rád a užitočných tipov. Kniha sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20%>>