Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Slota prezradil, kto by mal byť novým šéfom SNS!

Ján Slota Zobraziť galériu (2)
Ján Slota

BRATISLAVA – Predseda SNS Ján Slota odmieta, že by bol prvý podpredseda strany Andrej Danko jeho korunným princom, ale podľa neho Danko má šancu byť novým predsedom strany

„Takéto výrazy u nás neprichádzajú do úvahy. Je prvý podpredseda, pretože som ho vybral ako perspektívneho, mladého, odborne zdatného a národu verného človeka, ktorý má moju dôveru a možno aj perspektívu byť v budúcnosti vo voľbách zvolený za nového predsedu. Toto nemôžem vyvrátiť, ale dopredu, že by sa u nás dedila nejaká funkcia na predsedu, to v žiadnom prípade neprichádza do úvahy,“ povedal Slota v exkluzívnom rozhovore.

Podľa neho je na Dankovi, aby presvedčil členskú základňu, že on je ten pravý, ktorý v budúcnosti povedie Slovenskú národnú stranu. Danko bude podľa Slotu aj vysoko na kandidátke do marcových parlamentných volieb.

V súčasnosti okresné organizácie SNS dostali pokyn, aby navrhli svojich kandidátov do volieb.

„Je na predsedníctve SNS, aby rozhodlo o poradí. Nebude to žiadny problém. Bude tam dosť nových tvárí, čo žiadala aj členská základňa. Na čele kandidátky by som mal byť podľa všetkého ja,“ uviedol Slota. SNS však hľadá kandidátov aj medzi osobnosťami Slovenska, ktoré sú národne orientované a slovo ,,národné,, je im vlastné.

„Určite sa aj takíto ľudia objavia na našej kandidátke, aj keď nebudú členmi našej strany,“ dodal. Na kandidátke bude však chýbať súčasný poslanec Národnej rady SR a bývalý minister Igor Štefanov. „Niektorí už boli za mnou, že nemajú záujem, aby boli na kandidátke,“ konštatoval Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu