Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Miloševič a Gotovina budú zrejme sedieť v Leopoldove!

Slobodan Miloševič
Slobodan Miloševič

BRATISLAVA - Slovenskí väzni sa zrejme už čoskoro dočkajú nových prominentných kolegov. Ich rady možno rozšíria aj najväčšie zločinecké esá - Slobodan Miloševič a Ante Gotovina! Na rokovanie vlády sa čoskoro dostane návrh dohody medzi vládou SR a OSN, podľa ktorej budú môcť zločinci odsúdení Medzinárodným súdnym tribunálom v Haagu pykať za zločiny aj v našich väzniciach. V Leopoldove sú na to pripravení!

Medzinárodný súdny tribunál v Haagu nedisponuje vlastnými „ubytovacími kapacitami“ pre odsúdených. Preto podpisuje dohody s jednotlivými krajinami, ktoré potom zločincov strážia vo svojich väzniciach. Kandidátom na upratanie zločincov je aj Slovensko. Už čoskoro sa na rokovanie vlády dostane návrh dohody medzi Slovenskom a OSN, ktorý má upraviť podmienky ich transportu k nám.

Materiál predloží minister spravodlivosti Daniel Lipšic (KDH). Jeho hovorca Richard Fides pripravovanie zmluvy potvrdil. „K podpisu dohody zatiaľ nedošlo, ale už sa pracuje na jej príprave. Na rokovanie vlády by sa mala dostať v priebehu budúceho roka,“ povedal Fides. Najpripravenejším zariadením na prijímanie medzinárodných zločincov je podľa informácií Nového Času leopoldovská pevnosť.

Historickú budovu väznice pred časom zrekonštruovali za viac ako 300 miliónov Sk. Objekt je určený pre 523 väzňov odsúdených na výnimočné tresty a je zložený zo štyroch budov. Pred prípadným sťahovaním odsúdených z Haagu treba však vraj urobiť úpravy. Ktoré zločinecké esá si u nás odpykajú trest sa môžeme nechať prekvapiť. Je pravdepodobné, že v prípade odsúdenia u nás pobudnú aj bývalý juhoslovanský prezident Slobodan Miloševič, či nedávno zatknutý chorvátsky generál Ante Gotovina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu