Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Zakladajúci členovia vyzývajú k zlúčeniu KSS a Úsvitu

Bývalý člen KSS Ivan Hopta
Bývalý člen KSS Ivan Hopta

BRATISLAVA - K urýchlenému zlúčeniu dvoch komunistických strán - KSS a Úsvit vyzývajú zakladajúci členovia KSS Ján Hulej, Ján Lenčo, Ján Magoč a Milan Vavro. Vyzvali ich ústredné výbory, aby okamžite delegovali trojčlenné skupiny s plnými kompetenciami.

Jozef Ševc a Ivan Hopta by si mali podľa zakladajúcich členov KSS uvedomiť svoju zodpovednosť voči Slovensku a jeho ľudu "v tejto krutej chvíli jeho dejín". "Personálne otázky nesmú byť prekážkou v procese zjednotenia," zdôrazňuje sa vo výzve Za jednotu komunistického hnutia. Podľa zakladateľov KSS musí byť politickou prioritou súčasného komunistického hnutia na Slovensku "dosiahnutie účinnej boľševickej jednoty, jednoty nekompromisne vytvorenej na marxisticko-leninskej ideológii, jednoty ideovej, organizačnej a akčnej".

Ústredný výbor strany Úsvit sa podľa jej predsedu Ivana Hoptu stotožňuje s obavami zakladateľov KSS a súhlasí s tým, že roztrieštenosť komunistického hnutia nahráva pravici. "Preto strana Úsvit je pripravená rokovať s KSS o spoločnom postupe v budúcoročných parlamentých voľbách," reagoval Hopta na výzvu. Ako poznamenal, je na škodu veci, že aj v tohtoročných regionálnych voľbách kandiduje každá strana zvlášť. Pripomenul, že Úsvit sa nebráni koalícii s KSS, ale bol odmietnutý. "Je len na škodu veci, že keď sa zjednocuje pravica, tak ľavica, vrátane tej komunistickej, sa rozbíja," skonštatoval. Ako dodal, niekedy nadobúda dojem, akoby niekto z vedenia KSS toto rozbíjanie robil až úmyselne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu