Ilustračné foto
BRATISLAVA - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nariadilo odobrať ďalšie vzorky a vykonať kontroly na prítomnosť dioxínu v bravčovom mäse. Reagovalo tak na medializované informácie o výskyte dioxínom nakazeného nemeckého mäsa v Česku a Poľsku.
Testy rezort nariadil, pretože mäso, ktoré je v týchto krajinách spracované, nemusí mať podľa platnej európskej legislatívy označenie nemeckého pôvodu. Vzorky na kontrolu boli odobraté z predajní na východe Slovenska (poľské mäso a mäsové výrobky), v mraziarňach a zo spracovaných vajíčok v podobe melanže.
Výsledky laboratórnych testov budú známe koncom tohto týždňa, informoval Juraj Kadáš z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
Pred časom rezort dočasne zakázal predaj vajec, hydinového a bravčového mäsa z Nemecka. Výsledky laboratórnych testov na nebezpečnú látku dioxín však boli negatívne, zákaz zrušili.
Výsledky laboratórnych testov budú známe koncom tohto týždňa, informoval Juraj Kadáš z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
Pred časom rezort dočasne zakázal predaj vajec, hydinového a bravčového mäsa z Nemecka. Výsledky laboratórnych testov na nebezpečnú látku dioxín však boli negatívne, zákaz zrušili.