Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Podľa Mečiara sú nezaradení poslanci zastrašovaní

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar tvrdí, že nezaradení poslanci sú zastrašovaní, aby podporovali súčasnú vládu. Mečiar vidí zhodu v konaní medzi trojicou lídrov koaličných strán.

"Béla Bugár zastrašoval, Pavol Hrušovský predstieral ochotu rokovať, pri tom ochotný nie je a Mikuláš Dzurinda vystúpil ako vystúpil. Chápem to ako zastrašovanie nezaradených," vyhlásil dnes Mečiar pred novinármi po stretnutí so šéfom parlamentu. Mečiar nevidel dnes dôvod informovať Hrušovského o možných východiskách z krízy a ako sa bude ďalej ĽS-HZDS správať v parlamente. "Otázka taktiky je vecou straníckych orgánov a tie zatiaľ o tom nerokovali," uviedol Mečiar. Zároveň nevidí dôvod, prečo by jeho strana, ktorou koalícia opovrhuje a kriminalizuje ju, mala držať vládu.

Poslanci ĽS-HZDS budú podľa Mečiara hlasovať za konanie predčasných parlamentných volieb v prvej polovici júna. Poslanci strany pripravia príslušný legislatívny návrh, aby sa voľby v júni konali pravidelne. Mečiar tvrdí, že opozícia má v súčasnosti v parlamente 76 hlasov. Na otázku, kedy ich opozícia preukáže, odpovedal: "Máme čas."

Podľa Mečiara pred utorkovým zasadaním parlamentu dôjde ku obchodovaniu s nezaradenými poslancami. Sám disponuje informáciami, ktoré o tom svedčia v dvoch prípadoch. Konkrétne mená zverejní po tom, čo sa mu podarí tieto veci došetriť. "Veľké ryby siete trhajú, ale siete sú už hodené," dodal Mečiar. Mečiar požaduje rekonštrukciu vlády ešte pred voľbami. "Viem si predstaviť zoskupenie, ktoré bude mať podporu ĽS-HZDS a Smeru," uviedol. V tomto zoskupení podľa neho nemusí byť žiadna z vládnych strán.

Predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara na stretnutí s predsedom NR SR Pavlom Hrušovským dnes predovšetkým zaujímalo, či KDH je ochotné podporiť vstup HZDS do vlády a európskych straníckych štruktúr. "Pavol Hrušovský povedal Mečiarovi jasné nie," tlmočil slová šéfa parlamentu pred novinármi jeho hovorca Michal Dyttert. Podľa neho Hrušovského mrzelo, že Mečiar na stretnutí položil otázky, ktoré sa netýkali riešenia situácie v parlamente, ale len jeho strany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu