Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Okoličány tvrdí, že nemá peniaze na cestu na súd!

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány

PEZINOK - Viacero obžalovaných aj obhajcov sa ospravedlnilo, prípad údajného zločineckého gangu Róberta Okoličányho na špecializovanom trestnom súde preto museli opäť odročiť. Samotný Okoličány, ktorý v minulosti chodil na súd v luxusnej limuzíne neprišiel tiež, údajne nemá peniaze na cestu!

Prekážkou v konaní bol najmä obžalovaný Ľubomír B., ktorý na súd neprišiel a ani nedal súhlas s konaním v neprítomnosti. Zo 16 obžalovaných boli dnes prítomní len dvaja. Jedného z nich dal súd predviesť políciou. V pondelok by mal vypovedať korunný svedok kauzy Róbert Gőrcős.

Najvyšší súd rozhodnutím na neverejnom zasadnutí 26. februára zrušil verdikt Špeciálneho súdu z februára minulého roku, ktorým Okoličányho a jeho siedmich komplicov odsúdil na tresty väzenia. Róbert Okoličány vtedy dostal doživotie, rovnako aj údajný nájomný vrah Jaroslav Potuček. Ostatných odsúdili na štyri až desať rokov za mrežami.

Potuček sa medzičasom v lete minulého roka dostal z väzby na slobodu. Súd 9. marca rozhodol, že pôvodne rozdelená trestná vec Róberta Okoličányho a spol. na viacero samostatných konaní bude znovu spojená.

V celej kauze obžalovali 16 údajných páchateľov. Organizácia na čele s Okoličánym, Róbertom Nigutom a Jozefom Leškom má údajne na svedomí šesť vrážd. Najznámejšou bola vražda ich konkurenta Jozefa Eštóka, pri ktorej prišiel o život aj nezainteresovaný muž.

Okrem toho sa mali obžalovaní dopustiť aj niekoľkých pokusov o vraždu. Obžalovali ich aj z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov. Pojednávanie dnes prerušili do pondelka 25. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu