VYSOKÉ TATRY - Na Štrbskom Plese sa včera grilovalo ostošesť! Tatranský klub kuchárov a cukrárov pripravil 5. ročník súťaže o najlepšie jedlo pripravené na grile. Súťažiť prišlo 10 družstiev z celého Slovenska, jedlo hodnotila 4-členná porota.
Na grile sa objavilo všetko možné. V Areáli snov v Mlynickej doline sa miešali všetky možné vône. Od bravčovej roštenky cez zeleninu, huby až po zemiaky. "Prišli sme sem najmä kvôli súťaži, ale ako dobrí gurmáni aj okoštujeme, čo urobia iní," povedala Anna Pčolová z Lipian.
Porota hodnotila originalitu, prípravu, vzhľad a, samozrejme, chuť jedla. "Každé družstvo pripravilo 2 porcie. Jednu pre porotu a druhú pre divákov," doplnil organizátor súťaže František Turek. Víťazmi sa stali kuchári Pavol Hudaček a Pavol Neupauer z Grandhotela Praha v T. Lomnici.