Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Konkurz na riaditeľa SND vyhral Ondrej Šoth

Ondrej Šoth
Ondrej Šoth

BRATISLAVA - Víťazom konkurzu na nového riaditeľa Slovenského národného divadla sa stal Ondrej Šoth (50), doterajší umelecký šéf baletu Štátneho divadla Košice.

Informoval o tom hovorca ministerstva kultúry Jozef Bednár. Ak Šotha vymenuje minister kultúry Marek Maďarič, vystrieda vo funkcii dočasného šéfa divadla Pavla Smolíka.

Výberová komisia rozhodovala o novom šéfovi už vlani v decembri, žiaden z kandidátov však vtedy nezískal od deväťčlennej komisie potrebnú väčšinu hlasov. V druhom kole splnilo podmienky účasti v konkurze sedem uchádzačov, okrem Smolíka a Šotha napríklad aj bývalý šéf opery Marián Chudovský, riaditeľ umeleckého súboru Lúčnica Marián Turner či bývalý riaditeľ Národného divadla moravskosliezskeho Luděk Golát alebo Razvan Ioan Dinca, generálny riaditeľ Národného divadla operety Ion Dancian v Bukurešti.

Súčasný šéf SND Smolík je poverený vedením najväčšieho divadla na Slovensku od augusta 2009, keď z postu po vyše trojročnom pôsobení odstúpila bývalá riaditeľka SND Silvia Hroncová. Kedy by Šoth mohol zasadnúť do riaditeľskej stoličky, nie je zatiaľ podľa Bednára jasné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu