NITRA - Každoročne dochádza v tomto období k zbytočným tragickým úmrtiam. Na svedomí to má hlavne kvasiaca hroznová šťava, upozorňuje polícia vo svojej správe.
Pri kvasení „burčiaku“ prichádza k uvoľňovaniu oxidu uhličitého. V menších a uzavretých miestnostiach kvasenie vytvára silnú koncentráciu a jeho následné nadýchnutie môže priviesť stav bezvedomia. Bezvládny človek sa nakoniec z dôvodu nedostatku kyslíka udusí.
Polícia preto upozorňuje občanov, aby nepodceňovali silu tohto kvasiaceho moku. Je veľmi dôležité, aby ľudia, ktorí vchádzajú do pivníc alebo miestností, kde burčiak kysne, predvídali možné nebezpečenstvo.
Svedčí o tom tragédia z roku 2006, kedy aj skúsený 70-ročný vinár z Vrábeľ prišiel o život vo svojej viničnej pivnici. Muž sa udusil z plynov kvasiacej hroznovej šťavy.
Polícia preto upozorňuje na zvýšenú opatrnosť v tomto období, aby neprichádzalo k zbytočným úmrtiam. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.
Polícia preto upozorňuje občanov, aby nepodceňovali silu tohto kvasiaceho moku. Je veľmi dôležité, aby ľudia, ktorí vchádzajú do pivníc alebo miestností, kde burčiak kysne, predvídali možné nebezpečenstvo.
Svedčí o tom tragédia z roku 2006, kedy aj skúsený 70-ročný vinár z Vrábeľ prišiel o život vo svojej viničnej pivnici. Muž sa udusil z plynov kvasiacej hroznovej šťavy.
Polícia preto upozorňuje na zvýšenú opatrnosť v tomto období, aby neprichádzalo k zbytočným úmrtiam. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.