Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová čelí odvolávaniu: Andrej Danko jej vyjadril podporu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koalícia aj SNS stoja za ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (nominantka SNS). Jej odvolávanie je zo strany opozície zbytočné, únavné a návrh nemá žiadnu cenu. V pléne Národnej rady (NR) SR to povedal podpredseda parlamentu a šéf národniarov Andrej Danko s tým, že Šimkovičová odvolaná nebude.

archívne video

Tlačová konferencia Andreja Danka: Vyjadrenie poslaneckého klubu SNS (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

"Pani ministerka, máš našu podporu. Nedaj si zobrať energiu týmito zlými ľuďmi. Sústreď sa na prácu. Keď do teba kopú, ideš dobrou cestou, keď ťa to bolí, ideš ešte lepšou," odkázal Danko Šimkovičovej. Je zástancom toho, aby ministri za SNS neboli len údržbári.Odvolávanie šéfky rezortu kultúry považuje Danko za zabíjanie času a PR opozície. "Nepredlžujte túto schôdzu. Táto koalícia podporuje Šimkovičovú. Chytila sa pozície a vnáša nový vietor," podotkol.

Opozícia Šimkovičovej vyčíta personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle a Slovenskej národnej galérii. Tvrdí, že ministerka rozkladá verejnoprávne médiá, verejnoprávne fondy, ohrozuje rekonštrukcie pamiatok či erbové kultúrne inštitúcie. Šimkovičová deklaruje, že na svoje kroky má právo a koná zákonne. S odvolaním ministerky nesúhlasí ani vláda. Vo svojom stanovisku napísala, že Šimkovičová na výkon svojej funkcie spĺňa všetky kvalifikačné a odborné predpoklady.

Viac o téme: PodporaOdvolávanieAndrej DankoNRSRMartina Šimkovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu