Nedeľa27. október 2024, meniny má Sabína, zajtra Dobromila

Na území TOHTO kraja by mohli vzniknúť kontaktné miesta na podporu mladých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) by mohli vzniknúť minimálne štyri kontaktné miesta určené na podporu mladých, ktorí sú vylúčení zo spoločnosti, nie sú zachytení vzdelávacími inštitúciami a zväčša nemajú prácu. Uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako prvý krok k vytvoreniu kontaktných miest zrealizovala krajská samospráva v spolupráci s Trnavskou univerzitou analýzu situácie mladých ľudí v kraji. "Tá ukázala, že musíme vytvoriť minimálne štyri kontaktné miesta. Tie budeme vytvárať v rámci druhej fázy finančného projektu," podotkol Viskupič. Výsledky analýzy boli prezentované verejnosti v piatok (25. 10.) na pôde Úradu TTSK.

archívne video

Karvašová v EP o pláne pomoci pre Ukrajinu z výnosov zo zmrazených ruských aktív (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Trnavskí krajskí poslanci v tejto súvislosti na stredajšom (23. 10.) zasadnutí zastupiteľstva schválili vznik rady regionálneho partnerstva Záruky pre mladých TTSK. Vytvorený bude akčný plán pre mládež do 30 rokov v situácii NEET. Pojem NEET sa používa na označenie mladých ľudí, ktorí nie sú zamestnaní, ani nie sú v procese vzdelávania alebo odbornej prípravy. "Kraj vytvorí maximálne úsilie na vybudovanie kontaktných miest. Z európskych zdrojov na to môžeme dostať takmer šesť miliónov eur," podotkol Viskupič. Zdrojmi z EÚ je podporovaná ako analytická, tak aj realizačná fáza projektu.

Viac o téme: PomocPodporaMladíKontaktné miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu