Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

VIDEO Okamihy hrôzy! Len pár centimetrov delilo vodiča auta od fatálnej tragédie: Vlak prefrčal priamo pred ním

(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

NOVÉ ZÁMKY - Len pár centimetrov delilo vodiča osobného auta od fatálnej tragédie. Závory na železničnom priecestí sa totiž po prechode vlaku nadvihli a on vošiel na trať. Následne sa však opäť uzavreli. Vlak prefrčal len pár centimetrov od neho.

Skutočne hrôzostrašný incident sa stal na trase vlaku Štúrovo - Nové Zámky. Na jednom zo železničných priecestí sa po prejdení prvého vlaku začali dvíhať závory. Následne však prichádzal na miesto ďalší vlak, a preto sa začali závory opäť zatvárať. Vodič osobného auta však nerešpektoval  červené svetlo signalizujúce príchod vlaku, a prešiel závory, ktoré sa po ich zdvihnutí začali opäť zatvárať. 

Vodič vyšiel na železničné priecestie: Prichádzajúci vlak ho minul len o vlások (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Napriek varovaniu červeného svetelného signálu vošiel s vozidlom na koľajisko. Ocitol sa medzi zatvorenými závorami, kde nevedel čo robiť, a tak sa začal s vozidlom otáčať," poznamenala polícia na sociálnej sieti. Vodičovi osobného auta sa podarilo na koľajisku otočiť tak, že vlak prešiel vedľa neho, len pár centimetrov pred jeho očami. 

Incident na políciu ohlásil rušňovodič, ktorý bol z celého incidentu otrasený. "Na linku 158 oznámil rušňovodič vlaku na trase Štúrovo – Nové Zámky, že musel zastaviť, pretože medzi uzatvorenými závorami na železničnom priecestí zostalo stáť motorové vozidlo, ktoré následne z miesta odišlo," poznamenala polícia.

Čo hovorí zákon?

"V zmysle zákona o cestnej premávke nesmie vodič vchádzať na železničné priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenie a tiež ak sa spúšťajú, ak sú spustené alebo ak sa zdvíhajú závory," priblížila polícia.

Rozhodla sa apelovať na všetkých vodičov, aby rešpektovali svetelné signalizačné zariadenie pri každom železničnom priecestí a aby nevchádzali na koľajisko v čase, keď svetelná signalizácia svieti na červeno. "Je obrovským šťastím, že vodičovi na videu sa nič nestalo a nedošlo k žiadnym stratám na životoch. Takéto situácie sú mementom, aké dôležité je byť ostražitý, pozorný a za každých okolností rešpektovať pravidlá cestnej premávky," dodali muži zákona.

Viac o téme: VlakRušňovodičPolícia Nové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu