Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Šialené, čo sa deje v obchodoch kvôli MASLU: V predajniach museli ihneď zakročiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Rozruch okolo masla na Slovensku neutícha, práve naopak. Kvôli jeho vysokej cene museli obchody v prípade akciovej ceny masla obmedziť počet kusov, ktorý možno zobrať na jeden nákup, v opačnom prípade sa ihneď vypredalo. Viacerí sa dokonca uchýlili ku krádeži masla a z tohto dôvodu museli v niektorých obchodoch pristúpiť k opatreniam. Jedným z nich je, že sa maslo nachádza len za pultom.

V niektorých obchodoch si maslo kúpite len za pultom, v iných zase kvôli akcii len v obmedzenom množstve alebo si ho nemôžete za jeho cenu dovoliť vôbec. V niektorých obchodoch na maslá umiestňujú kvôli krádežiam magnet. Vysoká cena masla núti ľudí k šialeným činom, kvôli čomu musia obchody pristupovať ku preventívnym opatreniam. Jeden taký zachytila na fotke pani Emília. "Maslo 250 g sa nachádza za pultom z dôvodu veľkých krádeží," píše sa v ozname obchodu.

 

Krajina prosperuje (zachytila Emília)

Posted by Zomri on Thursday, October 24, 2024

"Na Slovensku sa nebude kradnúť o nič viac," citovala opozičná strana SaS sarkasticky v reakcii na príspevok premiéra Roberta Fica, ministra spravodlivosti Borisa Suska a poslanca Tibora Gašpara (všetci Smer-SD), ktorí to uviedli pri schvaľovaní nového Tresného zákona. Vyzerá to tak, že situácia v obchodoch je kvôli vysokých cenám vážna a ľudí núti robiť nezákonné činy.

Aktuálna situácia nenecháva chladných ani bežných ľudí. "Za komunistov sme si nemohli niektoré potraviny kúpiť, lebo ich nebolo dostatok a bol to podpultový tovar. Teraz sa to vracia, len s tým rozdielom, že si to nemožeme kúpiť, lebo na to nemáme," okomentoval jeden z nich. Ďalší upozornil, že v Rakúsku stojí maslo 250g za 2,79 eura. "Hlavne, že máme STVR a bude nová hymna, tak si k tomu môžeme zaspievať," dodal.

 

Volám šandare (Martina)

Posted by Zomri on Friday, October 25, 2024

"Mne včera v jednom menšom obchode nemenovaného reťazca povedali, že tú bráničku, cez ktorú sa prejde len s bločkom, inštalovali kvôli tomu, že ľudia hromadne odchádzali bez zaplatenia," opísala súčasnú situáciu s nákupmi a krádežami v obchodoch jedna z kupujúcich. 

 

Všetko bude v poriadku (zachytil Jakub)

Posted by Zomri on Monday, October 21, 2024

Európske ceny masla okrem nižšej globálnej produkcie mlieka, ako je jeho dopyt, do istej miery podporili aj obavy z ďalšieho poklesu dodávok mlieka v dôsledku šírenia chorôb u dojníc v západnej Európe, pripomenuli analytici. Ceny masla by sa mali znížiť z rekordných výšok, keďže výrobcovia mlieka a mliečnych výrobkov zvyšujú produkciu, aby mohli profitovať z vysokých cien. Ale môže trvať niekoľko mesiacov, kým dôjde k výraznému poklesu aj produktov v obchodoch.

Viac o téme: OpatreniaMasloObchodyKrádežePredajCena masla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu