Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Premiér spáchal podvod voči vlastným voličom, uviedlo Hnutie Slovensko

Igor Matovič Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) spáchal podvod voči vlastným voličom. Uviedli to poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ na piatkovej tlačovej konferencii. Upozornili na to, že kabinet po roku vládnutia nesplnil svoje predvolebné sľuby, respektíve zrealizoval úplne opačné kroky. Kritizovali napríklad zvýšenie základnej sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH), zmeny pri daňovom bonuse na dieťa či rodičovských dôchodkoch aj pozastavenie reformy, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie pri vybraných typoch diagnóz.

"Ľuďom sľúbili len zvýšenie 13. dôchodku. Nikto z nich pred voľbami nepovedal, že ukradnú z druhého vrecka rodičom rodičovský dôchodok," povedal líder hnutia Slovensko a poslanec NR SR Igor Matovič. Poslanci okrem toho poukázali aj na zdražovanie potravín, benzínu či pohonných látok. "Ľudí čakajú aj o 30 percent drahšie energie," doplnil Július Jakab (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

VIDEO

Tlačová konferencia Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Poslanci vyjadrili nesúhlas s novelou Trestného zákona z dielne rezortu spravodlivosti. Skritizovali aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. "Robert Fico vyslovene pred voľbami povedal, že je to opozičný výmysel, že sa nič také nechystá. A výsledok? Samozrejme, presný opak," podotkol Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Hnutie Slovensko
Zobraziť galériu (3)
Hnutie Slovensko  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Zákonodarcovia upozornili aj na situáciu v polícii a odchod policajtov. Kritizovali aj zahraničnú politiku súčasnej vlády. "Robert Fico je v Európskej únii absolútne izolovaný, nemá spojencov, nemá partnerov, nevie presadiť a nepresadil v Bruseli absolútne nič," poznamenala Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Igor MatovičHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu