Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

V prípade drogovej kauzy dostali dvaja obžalovaní šesťročný trest väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BRATISLAVA - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) uložil v pondelok (21. 10.) Tomášovi B. a Michalovi G. pre rozsiahlu drogovú trestnú činnosť trest väzenia v trvaní šesť rokov a sedem mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný, procesné strany si ponechali lehotu. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Súd oboch obžalovaných zaradil do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Takisto im uložil trest prepadnutia veci a ochranný dohľad na dva roky. Proces so zločineckou skupinou obžalovanou z rozsiahlej drogovej trestnej činnosti sa začal začiatkom októbra. Celkovo v ňom obžalovali päť ľudí. Tým, že na prvom pojednávaní Tomáš B. a Michal G. priznali vinu, dokazovanie sa v ich prípade vykonávalo iba o výroku o treste. Sudca ich zároveň vyčlenil na samostatné konanie.

Dojem legálneho obchodu

Podľa prokuratúry mali obžalovaní pašovať približne 2,7 tony kokaínu a 3,48 tony hašišu na územie SR a následne distribuovať tieto drogy do rôznych krajín Európy. Činnosť mali vykonávať ako zločinecká skupina. Drogy mali prepravovať "sofistikovanou" formou a ukrývať v žulových doskách alebo v iných produktoch, ktoré mohli budiť dojem legálneho obchodu.

Viac o téme: Polícia VäzenieDrogová kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu