Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín postavia za viac ako 630-tisíc eur nové psychosociálne centrum

Fakultná nemocnica Trenčín
Fakultná nemocnica Trenčín (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

TRENČÍN - Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín postavia nové psychosociálne centrum. FN získala financie z Plánu obnovy a odolnosti. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

"Cieľom projektu je vybudovanie modernej a dostupnej starostlivosti o duševné zdravie - psychiatrickej a psychologickej zdravotnej sociálnej starostlivosti a posilnenie podpory duševného zdravia, vrátane prevencie vzniku porúch," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Tlačová konferencia Zuzany Dolinkovej k situácii na kardiologickom oddelení vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Celkové náklady na vybudovanie centra dosiahnu viac ako 630 000 eur. Finančné prostriedky vo výške viac ako 590 000 eur pôjdu na projekt z Plánu obnovy a odolnosti, takmer 40 000 eur dofinancuje FN Trenčín z vlastných zdrojov.

Budova psychosociálneho centra bude umiestnená v priestore medzi pavilónom interného oddelenia a centrálnym parkoviskom. Dokončenie výstavby je plánované na august 2025. "Vzhľadom na umiestnenie bude v čase výstavby zredukovaný určitý počet parkovacích miest, preto prosíme pacientov a návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť," doplnila Holecová.

Viac o téme: FinancieZdravotníctvoPlán obnovy a odolnostiFN TrenčínPsychosociálne centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu