Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

Obrovská tragédia v Tatrách: 67-ročný Poliak skolaboval na túre, oživiť sa ho už nepodarilo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách v sobotu napoludnie skolaboval 67-ročný Poliak, záchranárom sa ho oživiť nepodarilo. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že o pomoc ich požiadali prostredníctvom tiesňovej linky 112 po tom, ako muž náhle skolaboval na turistickom chodníku na Tatranskej magistrále pod Veľkou Svišťovkou.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali horolezcom, ktorí sa zasekli v masíve Baranie rohy (Zdroj: hzs.sk)

"Muž si pri páde poranil hlavu, stratil vedomie a nemal prítomné základné životné funkcie. Oznamovatelia udalosti započali laickú KPR. O súčinnosť pri záchrannej akcii bola požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu, ktorá na heliporte v Starom Smokovci pribrala na palubu záchranárov HZS," uviedli horskí záchranári.

 

Neúspešná KPR pod Veľkou Svišťovkou Napoludnie dňa 19.10.2024 bola HZS prostredníctvom tiesňovej linky 112 požiadaná o...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, October 19, 2024

Po príchode na miesto záchranné zložky pokračovali v rozšírenej KPR. Pacient bol napojený na AutoPulse a letecky transportovaný do údolia. Aj napriek maximálnemu úsiliu zúčastnených, sa muža zachrániť nepodarilo. Telo nebohého záchranári odovzdali príslušníkom polície.

Viac o téme: TragédiaKolapsHorskí záchranáriVysoké TatryPoliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu