Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Minister zahraničných vecí Blanár odcestoval na návštevu Srbska: Naplánovaných má niekoľko stretnutí

Juraj Blanár
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) v piatok ráno odcestoval na jednodňovú návštevu Srbska, kde má naplánované schôdzky so srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom, premiérom Milošom Vučevičom a ministrom zahraničných vecí Markom Djuričom.

"Nosnými témami bilaterálnych stretnutí bude podpora eurointegračného procesu Srbska, ako aj rozšírenie slovensko-srbského ekonomického a politického dialógu," informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

archívne video

Blanár na Rade EÚ o situácii na Ukrajine a pomoci prisľúbenej Slovenskom (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Blanár sa v rámci pracovného programu stretne tiež s predstaviteľmi slovenských firiem pôsobiacimi v Srbsku a predstaviteľmi slovenskej národnostnej menšiny. V Báčskom Petrovci slávnostne otvorí honorárny konzulát SR.

"Nový honorárny konzulát bude prínosom pre ekonomickú spoluprácu oboch štátov a súčasne podporí rozvoj a starostlivosť o slovenskú národnostnú menšinu žijúcu vo vojvodinskej oblasti, ktorá je na tomto území treťou najpočetnejšou národnosťou," uviedol rezort diplomacie.

Viac o téme: Návšteva Smer-SDSrbskoJuraj Blanár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu