Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Polícia obvinila štyroch chlapcov z lúpežných prepadnutí v Moldave nad Bodvou

(Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Polícia obvinila trojicu tínedžerov aj 14-ročného chlapca v súvislosti s lúpežnými prepadnutiami v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V súvislosti s dvoma prípadmi obvinili zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 15, 16, a 17-ročného tínedžera. V noci 4. októbra na chodníku lúpežne prepadli 32-ročného muža, ktorému ukradli mobilný telefón, a o pár hodín neskôr aj 22-ročnú ženu. "Keď sa im nepodarilo zobrať žene kabelku, jeden z obvinených ju zvalil na zem, zápasili spolu, no medzitým druhý z obvinených kabelku vytrhol násilím a vybral z nej peňaženku. Keď mladá žena kričala, aby si nechali peniaze a vrátili jej doklady, vybrali z peňaženky peniaze a peňaženku jej hodili naspäť. Z kabelky jej ešte ukradli mobilný telefón a z miesta činu ušli," spresnila Mésarová s tým, že žene spôsobili zranenia s predbežnou dobou liečenia štyri týždne.

Polícia obvinila aj 14-ročného chlapca

Polícia zo zločinu lúpeže, spáchaného na chránenej osobe, obvinila aj 14-ročného chlapca. Pred týždňom mal okolo obeda na chodníku pred cintorínom fyzicky napadnúť 80-ročného dôchodcu. "Podľa Trestného zákona za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade spáchaného na chránenej osobe hrozí trest vyšší, na osem až 12 rokov. Mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu," pripomenula. Časť ukradnutých vecí, časť peňazí a obidva ukradnuté mobily polícia zaistila a budú vrátené ich majiteľom.

Viac o téme: Polícia Moldava nad BodvouLúpežné prepadnutia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu