Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Prezident prijal zástupcov Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini prijal v Prezidentskom paláci pri príležitosti Svetového dňa chleba zástupcov Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC). Na rokovaní diskutovali o súčasnom stave v oblasti pekárenskej výroby a možných dosahoch konsolidačného balíka na toto odvetvie. V utorok o tom informovala Kancelária prezidenta SR.

"Vážim si prácu našich pekárov, ktorí nám na stôl prinášajú každý deň čerstvý chlieb. Odjakživa bol považovaný za dar a symbol prežitia i štedrosti," uviedol prezident. Prijatie zástupcov pekárov, cukrárov a cestovinárov bolo historicky prvou návštevou a prijatím pekárov v Prezidentskom paláci. Zástupcovia odvetvia v predvečer Svetového dňa chleba symbolicky prezidentovi odovzdali chlieb, jeden od SZPCC a druhý od Cechu pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska.

Svetovým dňom chleba sa 16. októbra pripomína výročie vytvorenia Organizácie Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Organizácia bola založená v roku 1945 s cieľom vyriešiť problém hladu vo svete.

Viac o téme: Peter PellegriniPrezidentSlovenský zväz pekárov cukrárov cestovinárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu