Utorok15. október 2024, meniny má Terézia, Tereza, zajtra Vladimíra

Dráma pod Tatrami! Cudzinci ukradli auto dcéry známeho chatára, policajná akcia skončila výstrelmi

V Poprade ukradli auto dcéry známeho chatára Viktora Beránka
V Poprade ukradli auto dcéry známeho chatára Viktora Beránka (Zdroj: Repro foto tvnoviny.sk)

POPRAD - Rušné pondelkové ráno v Poprade. Pravdepodobne autičkársky gang si vyhliadol viacero áut v meste, ktoré sa rozhodli ukradnúť. Jedno ukradnuté auto, ktorého sa zmocnili zlodeji, ihneď začala polícia prenasledovať, čo sa skončilo až výstrelmi. Zatiaľ nie je jasné, či boli v hľadáčiku polície už dlhší čas alebo išlo o promptnú akciu hliadky.

archívne video

Zásah ako z akčného filmu! Vodič šialenou rýchlosťou unikal pred policajtmi a búral (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

O prípade informovali tvnoviny.sk s tým, že zlodeji sa mali pokúsiť ukradnúť aj tri ďalšie autá, čo sa im nepodarilo. „Až napokon naštartovali auto mojej dcéry a snažili sa odísť. Pravdepodobne už boli sledovaní,“ uviedol otec majiteľky auta Viktor Beránek, ktorý je známym tatranským chatárom a horským nosičom.

Ako priblížila TV Markíza, kradnuté auto (biela Toyota RAV4) ostalo v priekope za Popradom s rozbitým oknom, ktoré má na svedomí zlodej. Po streľbe policajtov zase ostali deravé pneumatiky. „Policajti povedali, že prenasledovali auto s tým, že začali po ňom strieľať. Počas toho, ako sa páchateľ otáčal, spadol s autom do priekopy,“ opísala majiteľka vozidla, podľa ktorej išlo pravdepodobne o organizovanú skupinu, keďže si podobné auto s rozbitým sklom našiel ráno aj jej známy. V meste sa objavilo aj ďalšie auto s rozbitým sklom. S ním však zlodeji nepohli. Ukradnuté auto previezla odťahovka na expertízu.

Policajti chytili dvoch cudzincov

Pri zjazde z diaľnice neďaleko Matejoviec strážili policajti iné odstavené auto. Malo maďarské evidenčné čísla. Kriminálna polícia detaily neuviedla a tak nie je jasné, či policajti boli v prípade pripravení alebo išlo o okamžitú reakciu na vzniknutú situáciu.

„Obmedzený na osobnej slobode bol podozrivý muž. Išlo o občana Maďarska. Na osobnej slobode bola obmedzená aj vodička. Išlo o Maďarku, ktorá viedla sprievodné vozidlo,“ priblížila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že kvôli aktuálnym procesným úkonom nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Zataľ tak nie je jasné, či a kedy budú obvinení a aký trest im hrozí.

Viac o téme: StreľbaPolicajná naháňačkaKradnuté autoPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu