Nedeľa13. október 2024, meniny má Koloman, zajtra Boris

Slovenský projekt Zelená domácnostiam: Miliónové investície do obnoviteľných zdrojov pre domácnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V rámci projektu Zelená domácnostiam ostáva po necelých troch mesiacoch od jeho spustenia 47,9 % voľných poukážok. Celková suma finančných príspevkov vo forme poukážok na tento projekt je vo výške 107,7 milióna eur do roku 2029. Vyplýva to z údajov zverejnených Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA), ktorá spravuje tento projekt.

Celková hodnota voľných poukážok je v súčasnosti 51,64 milióna eur. Rezervované poukážky vo výške 47,3 milióna eur predstavujú 43,9 % z celkového objemu. Už uhradených bolo v rámci Zelenej domácnostiam 8,76 milióna eur, čo predstavuje približne osem percent. Aktiváciu a vydávanie poukážok v aktuálnom kole projektu spustila SIEA v polovici júla.

archívne video

V júli spustíme výzvu Zelená domácnostiam v hodnote 185 miliónov eur, informuje Denisa Saková (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Projekt Zelená domácnostiam je zameraný na podporu inštalácie zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach, pričom finančné prostriedky na jeho realizáciu prúdia z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Programu Slovensko.

Viac o téme: InvestícieDomácnostiObnoviteľné zdrojeZelená domácnostiamPoukážok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu