Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

Dramatická situácia na železnici: Dva rýchliky sa takmer zrazili, delilo ich 70 metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Železničná spoločnost Slovensko - Národný dopravca)

PODREČANY - Na železničnej stanici v Podrečanoch v okrese Lučenec došlo v stredu (9. 10.) k mimoriadnej situácii, keď na jednej koľaji oproti sebe zastavili dva rýchliky. Pri udalosti sa nikto nezranil a nedošlo ani k materiálnym škodám. Potvrdil to hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

archívne video

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

"Rušňovodiči ZSSK vďaka rýchlej reakcii zabránili akýmkoľvek následkom. Príčina a okolnosti vzniku mimoriadnej udalosti sú predmetom vyšetrovania polície," priblížil Drevický.V oboch rýchlikoch sa v čase udalosti nachádzalo celkovo 70 ľudí, prípadom sa zaoberá železničná polícia v Lučenci. "Na rovnej koľaji z dôvodu nesprávne postavenej vlakovej cesty sa nachádzali dve vlakové súpravy postavené hnacími dráhovými vozidlami oproti sebe, ktoré zastali vo vzájomnej vzdialenosti 70 metrov," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Ako dodala, dychové skúšky u rušňovodičov aj signalistky boli negatívne, prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

K mimoriadnej udalosti na stanici v Podrečanoch došlo približne o 10.30 h. V dôsledku prerušenia dopravy, ktoré trvalo približne dve hodiny, boli v úseku Tomášovce - Lovinobaňa nahradené autobusovou dopravou dva rýchliky a dva osobné vlaky.

Viac o téme: ŽelezniceZrážkaVlakyZSSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu