Streda9. október 2024, meniny má Dionýz, zajtra Slavomíra

VIDEO, z ktorého tuhne krv v žilách! Auto zvalcovalo na priechode pre chodcov kolobežkára

VIDEO Nevhodné pre citlivé povahy
(Zdroj: Repro foto Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici došlo k vážnej dopravnej nehode na priechode pre chodcov. Stalo sa to v pondelok ráno, kedy vodič osobného auta zrazil 11-ročného chlapca na kolobežke, ktorý spoločne s chodcom prechádzal cez priechod. Napriek hrozivo vyzerajúcej zrážke chlapec neutrpel vážne zranenia, bol prevezený do nemocnice. Polícia nehodu vyšetruje.

V pondelok (7.10) krátko pred 7.30 h sa stala v Banskej Bystrici na ulici Švermová vážna nehoda na priechode pre chodcov pod budovou Okresného úradu. "Podľa predbežne zistených informácií, vodič osobného auta jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu nezastavil vozidlo ani neznížil rýchlosť jazdy pred priechodom pre chodcov a to napriek tomu, že vozidlo v strednom jazdnom pruhu stálo a dávalo prednosť chodcom prechádzajúcim cez priechod pre chodcov. Následne narazil pravou prednou časťou vozidla do 11-ročného kolobežkára  ktorý v tom čase prechádzal cez priechod pre chodcov spolu s chodcom," priblížila polícia, ktorá z nehody zverejnila zábery.

Upozornenie: Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy!

Auto na priechode zvalcovalo kolobežkára (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Na záberoch vidieť, ako náraz kolobežkára odhodil na vozovku pred vozidlo. Napriek hrozivo vyzerajúcemu videu maloletý účastník neutrpel vážne zranenia a z miesta nehody bol prevezený do nemocnice. "Alkohol u účastníkov zistený nebol," uviedla polícia s tým, že všetky bližšie okolnosti nehody, ako aj miera jej zavinenia, je v štádiu vyšetrovania.

Problémový priechod 

Polícia v Banskej Bystrici informuje, že eviduje viacero nehôd práve na zmienenom priechode pre chodcov pod Okresným úradom.V tejto súvislosti dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, t.j. vodičov, cyklistov, kolobežkárov či chodcov.

"Dodržiavajte predpisy a buďte k sebe ohľaduplní, len spoločným úsilím môžeme dosiahnuť, aby k podobným nehodám nedochádzalo. Aj toto video je jasným dôkazom, že stačí okamih nepozornosti a môže dôjsť k tragédii," výzýva polícia.

Viac o téme: NehodaPriechod pre chodcovBanská BystricaKolobežkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu