Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Hnutie Slovensko vyzýva prezidenta, aby s výmenou Dolinkovej neotáľal

Zuzana Dolinková Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko vyzýva prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby neotáľal s výmenou ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). Žiada, aby čo najskôr predstavil meno nového ministra. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky

archívne video

Matúš Šutaj Eštok ako predseda Hlas-SD odpovedá k situácii okolo Zuzany Dolinkovej (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Zdravotníctvo dnes kolabuje, štátne nemocnice sa rozpadávajú, zdravotníci podávajú výpovede, pretože tu nemajú dobré podmienky a prezident Pellegrini sa tvári, že si ešte počká na nové meno," skonštatoval poslanec Národnej rady SR Michal Šipoš (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ). Otáľať s výmenou "neschopnej ministerky" považuje v súčasnej situácii za nepredstaviteľné. "Vyzývame Petra Pellegriniho, ktorý je priamo zodpovedný za rezort zdravotníctva, aby konečne predstavil verejnosti ministra, ktorý nebude slúžiť finančným skupinám, ale pacientom," povedal Šipoš.

Michal Šipoš
Zobraziť galériu (2)
Michal Šipoš  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerka zdravotníctva minulý týždeň oznámila, že končí vo funkcii. Avizovala, že prezidentovi plánuje podať demisiu v krátkom čase. Rozhodnutie odôvodnila tým, že necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente. Prezident cez víkend pre TA3 uviedol, že Dolinkovej demisiu neprijme, kým premiér Robert Fico (Smer-SD) nepredstaví adekvátnu náhradu.

Viac o téme: OdvolanieNRSRPeter PellegriniPrezidentMichal ŠipošZuzana DolinkováHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu