Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Univerzita Komenského spoluorganizuje benefičný koncert na pomoc rodinám s ťažko chorými deťmi

Univerzita Komenského v Bratislave
Univerzita Komenského v Bratislave (Zdroj: Wikimedia Commons / Rudko)

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave spoluorganizuje benefičný koncert na podporu rodín s ťažko chorými deťmi. Uskutoční sa v nedeľu 13. októbra v Moyzesovej sieni Filozofickej fakulty UK v Bratislave. Celý výťažok z predaja vstupeniek pôjde na výstavbu respitného centra, ktoré plánuje vo Vysokých Tatrách vybudovať Spišská katolícka charita (SpKCH). Informovala hovorkyňa univerzity Eva Kopecká.

Rektor UK Marek Števček benefičný koncert podporuje. "Veríme, že tento koncert naštartuje tradíciu benefičných akcií, ktorá nám umožní okrem našej tradičnej misie - vzdelávania a výskumu - aj aktívne pomáhať tam, kde to je potrebné," konštatuje.

archívne video

Polícia využíva na monitorovanie dopravnej situácie v mieste konania sa koncertu aj služobné drony (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V Moyzesovej sieni zaznejú hlasy speváckeho trio La Gioia. "Pop-operné zoskupenie prináša radosť jedinečným spojením operného spevu v štýle belcanto a populárnej hudby," približuje hovorkyňa univerzity. Trio La Gioia vystúpi s unikátnou holografickou projekciou. Hosťom večera bude Bratislavský chlapčenský zbor.

Na Slovensku doposiaľ chýba centrum, kde by si oddýchli rodičia s ťažko chorými deťmi. S nápadom na jeho realizáciu prišla SpKCH. "Náklady na výstavbu predstavujú zatiaľ približne 1,4 milióna eur. Charita v snahe získať prostriedky organizuje sériu benefičných koncertov vo viacerých slovenských mestách," uvádza Kopecká.

Viac o téme: PomocChorobaRodinyUniverzita KomenskéhoKoncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu