Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Tvrdá rana pre Huliaka! Hlas odmietol ich obchody: Strana si nepotrebuje nikoho kupovať

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Podpredsedovia Hlasu-SD a ministri Erik Tomáš a Richard Raši odmietajú, že by Hlas-SD uzatváral "obchody" s trojicou poslancov Národnej rady (NR) SR okolo Rudolfa Huliaka z klubu SNS, ktorí pôsobia v Národnej koalícii. Raši povedal, že Hlas-SD si nepotrebuje nikoho "kupovať". Pre Tomáša je kľúčové, že poslanci deklarovali podporu vládnemu programu.

"Pre nás je kľúčové, a nielen pre nás, ale aj pre koalíciu, že všetci traja páni okolo Huliaka deklarovali, že budú dodržiavať programové vyhlásenie vlády, ako aj koaličnú dohodu, a to je to, po čom od začiatku volá strana Hlas," povedal pred rokovaním vlády minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Odmieta však rokovanie Hlasu-SD s trojicou poslancov.

archívne video

Huliak reaguje na Dankove vyhlásenia, že je zradca a hulvát (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hlas-SD si nekúpil Huliaka, tvrdí minister investícií Richard Raši (Hlas-SD). "Nepotrebujeme si nikoho kupovať, stále ide o tri hlasy. Ani by nám to nenapadlo," povedal novinárom. Odvolal sa na dobré koaličné vzťahy. Raši potvrdil, že ešte stále je kandidátom Hlasu-SD na predsedu NR SR, podstatné podľa neho je, aby post patril Hlasu-SD. Za dôležitejšie však považuje fungovanie vlády a plnenie jej programového vyhlásenia.

Huliak je líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Žiada do názvu klubu SNS doplniť názov jeho strany. Odôvodnil tým, že on a poslanci Ivan Ševčík a Pavel Ľupták pôsobiaci v Národnej koalícii sú sami zodpovední za svoje činy a musia za ne niesť následky bez vplyvu na SNS. Poslanci deklarovali, že podporujú vládu a koaličnú zmluvu. Sú pripravení podporiť kandidatúru Hlasu-SD a na post predsedu NR SR jeho kandidáta. Šéf SNS Andrej Danko považuje postoj Huliaka sa zradu, názov poslaneckého klubu SNS sa podľa neho meniť nebude. Myslí si, že Huliak sa s Hlasom-SD dohodol na podpore predsedu parlamentu.

Viac o téme: Richard RašiErik TomášHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu