Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Veľká ZMENA pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne: TOTO vás nepoteší

(Zdroj: Getty Images, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Toto viacerých poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) nepoteší. Jednodňová zdravotná starostlivosť sa totiž pre pacientov poisťovne stáva nedostupnou. Uviedol to pre ta3 prezident Asociácie súkromných lekárov Marián Šóth. Podľa jeho slov sa kvôli tomu radikálne predĺžia čakacie doby.

archívne video

VIDEOROZHOVOR Najhoršie je, keď máte vyhorený personál: Pár metrov od našich hraníc chodia lekári do práce s radosťou (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V pondelok (30. 9.) VšZP zrušila zmluvu viacerým "jednodňovkám" bez predchádzajúceho upozornenia a pre ostatné zariadenia zavádza limity, poukázal prezident asociácie v ta3. "Umožnia prijať výrazne menší počet pacientov. Nie náhodou to poisťovňa spravila večer, v deň skončenia prepoisťovacej kampane," uviedol Šóth.

Čo to teda znamená? Ak ste sa doteraz ako poistence tejto poisťovne chceli vyhnúť pobytu v nemocnici, odteraz sa to nebude dať. "Nevyhnete sa hospitalizácii pri operácii žlčníka, prietrže, gynekologických operáciách, problémom bude aj odstránenie šedého zákalu, či iné očné operácie," upozorňuje ďalej. Dodáva, že VšZP uprednostnila úhradu troch dní hospitalizácie pred úhradou jedného zdravotného výkonu. "Takto vyzerá hospodárnosť v praxi a vyhlásenia, že sa šetrenia a konsolidácia nedotkne pacientov," skonštatoval na záver.

Viac o téme: Všeobecná zdravotná poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu