Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Situácia v koalícii sa zasa zamotáva: Už idú reči! Hlas-SD si vraj kúpil poslancov okolo Huliaka

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Vzbura Rudolfa Huliaka otriasa nielen SNS, ale celou koalíciu. Šéf výboru pre pôdohospodárstvo nečakane oznámil, že chce zmenu v názve poslaneckého klubu SNS. Tým to ale nekončí, Huliak totiž tiež avizoval, že pri voľbe predsedu NR SR podporí kandidáta strany Hlas-SD. Na nečakaný vývoj situácie zareagovala aj strana Hlas-SD. Objavili sa totiž fámy, že si Huliakovu podporu kúpili.

Huliak všetkých prekvapil, keď na tlačovke ohlásil, že chce, aby bol nový názov poslaneckého klubu v znení Slovenská národná strana - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Huliak je líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Spolu s ním sa na kandidátke SNS do parlamentu dostali aj Ivan Ševčík a Pavol Ľupták. "V mene poslancov Národnej koalície žiadame o zmenu na pôde NR SR v názve klubu SNS na Slovenská národná strana - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. Naša základňa je znepokojená z diania v parlamente, preto z poverenia svojich zástupcov na včerajšom sneme prispela k tomu uzneseniu," vyhlásil Huliak s tým, že chcú "raziť" svoju politiku, najmä v oblasti pôdohospodárstva a lesníctva a práva na život.

Tlačová konferencia Rudolfa Huliaka na tému Zásadné vyhlásenia Národnej koalície (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Neostalo však len pri tom, Huliak totiž vyzval koaličných partnerov SNS a Hlas-SD k zmieru a odkázal, že podporí kandidáta Hlasu-SD na post predsedu parlamentu. Práve kvôli tomuto postu existujú v koalícii už niekoľko mesiacov problémy. Podľa koaličnej zmluvy totiž pozícia prináleží strane Hlas-SD. Po odchode Petra Pellegriniho do Prezidentského paláca si na ňu však začal nárokovať Andrej Danko. Hlas ju ale prepustiť nechcel. Parlament tak pre patovú situáciu vedie poverený podpredseda z Hlasu Peter Žiga.

Predseda poslaneckého klubu strany Róbert Puci ponečakanej podpore zo strany poslancov okolo Rudolfa Huliaka pre Denník N poprel tvrdenia, že by si troch poslancov Národnej koalície „kúpili“. „Zatiaľ evidujem, že táto situácia Andreja Danka neupokojila, lebo momentálne počúvam, že sme Rudolfa Huliaka kúpili, čo nie je pravda,“ povedal Puci. O tom, že by teraz po Huliakovej podpore vyvolali hlasovanie o obsadení postu predsedu parlamentu Hlas-SD podľa Puciho neuvažuje.

Viac o téme: Poslanecký klubSNSHlas-SDRudolf HuliakNárodná koalícia/Nezávislí kandidáti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu