Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Hrôza na východe Slovenska! Len 11-ročný chlapec sa vážne zranil po páde z okna: Polícia začala trestné stíhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC - Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti v prípade chlapca, ktorý sa vo štvrtok (19. 9.) vážne zranil po páde z okna základnej školy (ZŠ) v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov). Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová potvrdila, že polícia, ktorá miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, sa prípadom intenzívne zaoberá.

archívne video

Nočná dráma v Bratislave: Útočník strieľal z okna na ľudí! (Zdroj: Facebook/Nela Rezbáriková)

"Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," uviedla Mésarová. Prebiehajú vyšetrovacie úkony, bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, podrobnejšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť," skonštatovala Mésarová.

Išlo o 11-ročného chlapca

K udalosti došlo vo štvrtok dopoludnia na ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským v Kráľovskom Chlmci. "Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník. Maloletá osoba bola letecky transportovaná do nemocnice v Košiciach s polytraumou a poruchou vedomia," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. Podľa leteckých záchranárov išlo o 11-ročného chlapca, vrtuľník pristál na ihrisku. Dieťa následne v umelom spánku previezli do košickej nemocnice.

Stav chlapca v piatok ostal nezmenený. "Pacient je naďalej v umelom spánku, hospitalizovaný na našom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a jeho zdravotný stav je vážny," potvrdila v piatok vedúca komunikačného odboru Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice Ladislava Šustová. Nešťastnú udalosť potvrdil primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky, ktorý vo štvrtok krátko po nej prišiel na ZŠ a stretol sa aj s rodičmi zraneného chlapca. K pádu žiaka z okna školy malo dôjsť okolo 9.30 h cez školskú prestávku. "Pravdepodobne došlo k nejakej nehode," povedal primátor.

Viac o téme: PolíciaTrestné stíhaniePád z okna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu