Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ministerstvo vnútra deklaruje, že vybralo najvýhodnejšiu ponuku pre nové priestory

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Priestory na Štefánikovej ulici v Bratislave boli najvýhodnejšie zo štyroch ponúk, ktoré splnili kritériá Ministerstva vnútra (MV). Rezort sa rozhodol hľadať priestory v centre Bratislavy, pretože niektoré útvary sídlia v budovách v zlom technickom stave. Uviedol hovorca MV Matej Neumann v reakcii na kritiku poslankyne Národnej rady (NR) SR Veroniky Remišovej (Slovensko, Za ľudí, KÚ). Poslankyňa tvrdí, že rezort uzavrel nevýhodnú zmluvu na predražený nájom.

"V rámci zadaných preferovaných kritérií boli MV SR ponúknuté štyri objekty, ktoré spĺňali požiadavky rezortu vnútra. Z pohľadu lokality, kvality ponúknutých priestorov, roku kolaudácie ponúkanej nehnuteľnosti a ceny za prenájom nebytových priestorov bola ponuka spoločnosti Kartezis a. s. s objektom Business Garden Štefánikova 15 v Bratislave najvýhodnejšia aj z pohľadu kontribúcie," priblížil Neumann.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok sa vyjadril ku kybernetickým hrozbám (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Okrem najnižšej ceny za prenajímané priestory boli ďalšími rozhodujúcimi kritériami okamžitá dostupnosť priestorov, celková rozloha objektu, v rámci ktorého je objekt možné obsadiť len útvarmi MV, bez zdieľania budovy s inými právnickými alebo fyzickými osobami. Remišová si podľa MV vymýšľa a verejne klame. "Je paradoxné, že sa k téme obstarávania vyjadruje bývalá ministerka, lebo to bola práve Veronika Remišová, ktorá bola ako ministerka preslávená mimoriadne predraženými nákupmi," doplnil Neumann.

Poslankyňa v stredu uviedla, že MV potichu uzatvorilo zmluvu na prenájom priestorov, z ktorých v minulom volebnom období ako ministerka investícií presťahovala svoje ministerstvo, pretože nájom bol nevýhodný. Je to jedna z tém, ku ktorým chcú poslanci klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ iniciovať mimoriadny brannobezpečnostný výbor.

Viac o téme: PriestoryPonukaMinisterstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu