Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Prezident Pellegrini zablahoželal Marošovi Šefčovičovi k novému portfóliu v Európskej komisii

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini zablahoželal Marošovi Šefčovičovi k portfóliu pre obchod a hospodársku bezpečnosť v novej exekutíve Európskej únie. Teší sa, že Slovenská republika bude mať silné zastúpenie v Európskej komisii (EK). TASR o tom informovali z odboru komunikácie prezidenta.

"Blahoželám Marošovi Šefčovičovi, ktorému bolo pridelené významné portfólio pre obchod a hospodársku bezpečnosť spojenú s medziinštitucionálnymi vzťahmi a transparetnosťou, čo je jedno z najvplyvnejších v eurokomisii," uviedol Pellegrini.

archívne video

Maroš Šefčovič by si podľa Pellegriniho zaslúžil silné ekonomické portfólio (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Je presvedčený, že Šefčovič odvedie skvelú prácu pre EÚ a Slovensko. "Maroš Šefčovič je dlhoročný odborník a profesionál, ktorého prácu si veľmi vážim. Úprimne mu blahoželám k tejto funkcii, na ktorej určite potvrdí svoje schopnosti a bude dôstojne reprezentovať EÚ aj našu krajinu," doplnil prezident.

Predsedníčka EK Ursula von der Leyenová navrhla pre slovenského eurokomisára Šefčoviča v novej exekutíve Európskej únie portfólio pre obchod a hospodársku bezpečnosť. Na starosti bude mať aj medziinštitucionálne vzťahy a transparentnosť. Von der Leyenová to oznámila v utorok v Štrasburgu.

Viac o téme: BlahoželanieMaroš ŠefčovičPeter PellegriniEurópska komisia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu