Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rezort splnil všetky míľniky v rámci piatej žiadosti o platbu, uviedol Raši

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR splnilo všetky míľniky v rámci piatej žiadosti o platbu z plánu obnovy. Vyplýva to z materiálu šéfa rezortu Richarda Rašiho (Hlas-SD), o ktorom má v stredu (18. 9.) rokovať vláda.

Jedným z troch splnených míľnikov je Plán prioritných životných situácií. "Cieľom je umožniť občanom a podnikateľom, aby rýchlo a jednoducho administratívne vyriešili takéto životné situácie na jednom mieste. Investičný plán obsahuje 16 prioritných životných situácií, opis súčasného a budúceho stavu procesov a zoznam investičných akcií, ktoré bude nutné zrealizovať na úradoch a v informačných systémoch," uviedol prekladateľ.

archívne video

V regiónoch sami rozhodnú o využití vyše štvrť miliardy eur z eurofondov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V rámci ďalšieho míľnika sa zaviedla centrálna platforma obstarávania na nákup a využívanie IT zdrojov. Tieto zdroje sa podľa predkladateľa sprístupnia na rozvoj informačných systémov vo verejnej správe s cieľom skrátiť čas a znížiť náklady na takýto rozvoj.

MIRRI SR v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva (MH) SR a Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR zodpovedalo za splnenie míľnika Prechod od využívania uhlia v regióne hornej Nitry. "Daný míľnik bol splnený v termíne, keďže Elektráreň Nováky na konci vlaňajška ukončila výrobu elektriny," dodal predkladateľ.

Viac o téme: VládaRichard RašiPlán obnovyMIRRIMiľníky5. žiadosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu